Michelangelo neden David’in ellerinden birini diğerinden daha büyük yaptı?
Kısa Bilgi
Michelangelo neden David’in ellerinden birini diğerinden daha büyük yaptı?
Var olan en büyük heykellerden biri olarak ilan edilen Michelangelo’nun * David * i bir şaheserdir.Ancak erkek formunu titizlikle yeniden yaratmasına rağmen, heykel orantısızdır - baş ve eller doğal olmayan bir şekilde büyüktür.Sanat tarihçileri bunun işin planlanan konumundan kaynaklandığına inanıyor.
David Heykelini kim yapmıştır?
1501’de Michelangelo, David ve Goliath’ın İncil’deki öyküsünden Davut’un mermer bir heykeli üzerinde çalışmaya başladı. Museo dell’Opera del Duomo tarafından Floransa Katedrali için yaptırılan 17 metrelik heykel, katedralin tribünlerinin nişlerinde yerden 25 metre yüksekte yükselen bir dizi olacaktı. Sanatçının izleyicinin bakış açısını düşündüğü, Goliath ile savaşmaya hazırlanırken David’in niyetini vurgulamak için başını ve ellerini, özellikle de sağını daha büyük hale getirdiği düşünülüyor. Bununla birlikte, bitmiş heykel O kadar iyiydi ki, bunun yerine bir kopyasının bulunduğu Piazza della Signoria’da sergilendi. Gerçek * David *, 1873’te Galleria dell’Accademia’ya taşındı.
Davi heykeli mermerden mi yapılmıştır?
Michelangelo, mermer bloğu üzerinde çalışan ilk kişi değildi.Yaklaşık 40 yıl önce, Agostino di Duccio katedral için İncil’den bir peygamber yapmayı planlamıştı, ancak proje terk edildi.On yıl sonra başka bir sanatçı, Antonio Rossellino, bloğu devraldı, ancak mermerin çok fazla kusurlu olduğunu düşünerek çalışmayı bıraktı.2005 yılında, bilim adamları mermerin kökenlerini Miseglia’daki Fantiscritti ocakları olduğunu tespit ettiler ve vasat kalitesini doğruladılar.
Güzel Sanatlar Nelerdir?
Modern dünyamızın herhangi bir yerinde gezinmek ve bir sanat biçimi görmemek neredeyse imkansızdır. Mobilyalarınız, halınız, mutfaktaki tabaklar, arabanız, saatiniz, hatta giysileriniz bile bir şekilde sanatı temsil ediyor. Bunun nedeni, birlerinin her şeyi tasarlaması, renkleri seçmesi ve onu çekici kılmaya çalışmasıdır. Ancak bu tür bir sanatın arkasında önemli bir amaç var ve bu amaç nesnelerin kullanılmasını sağlamaktır.
Güzel Sanatların amacı nedir?
Güzel sanatlar dediğimiz şeyin farklı bir amacı vardır ve bu güzelliktir.Güzel sanatlar resim, heykel, edebiyat, tiyatro, müzik, dans ve mimarlık olarak kabul edilir. Bunlardan sadece ilgili olanıdır.
Mimarlar binalarının kullanışlılığı ve güzelliği hakkında düşünmek zorundadırlar.Ama güzel sanatlarda, sanatçının çok çalışmasının sonucu kesinlikle hiçbir işe yaramayabilir. Güzellikten aldığımız belirli tatminleri sağlamak için yaratıldı, hepsi bu. Yani heykel, melodi, resim, oyun, kitap ve dans, güzel sanatların ürünlerine birer örnektir. Tüm güzel sanatlarda pek çok ilginç deneyler yapılıyor. Ama güzel sanatların geleneksel yöntem ve ürünlerinin hepsinin ortak noktaları var. Birincisi, ‘tasarıma’ sahipler. Tasarım seslerle, taşla, sözcüklerle, yapı malzemeleri, çizgiler ve boya ile yapılabilir. Güzel sanatlar eseri tasarlanır. Ve bu tasarımın içinde yaratıcı ‘ritim’, ‘denge’ ve ‘armoni’ kullanır. Ritim, benzer seslerin, renklerin, şekillerin ve hareketlerin az çok düzenli tekrarından gelir. Denge, sanatçı ile çalıştığı şeyin düzenlenmesidir. Ve uyum, birbirine ait gibi görünen şeyleri bir araya getirmektir. Elbette bunlar, güzel sanatlar alanında çalışan bir yaratıcının ne yapmaya çalıştığına dair yalnızca kaba fikirlerdir.
Güzel sanatlar ‘ hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek güzel sanatlar ‘ hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla