Ağrı kesici ilaçlar nasıl etki eder?
Kısa Bilgi
- Ağrı kesici ilaçlar nasıl etki eder?
- Ağrıyan bir organ için bir aspirin tableti yuttuğumuzda, ilaç nerede hareket etmesi gerektiğini nasıl biliyor?
- Birçok bitki, laboratuvarda asetilsalisilik aside veya aspirine dönüştürülebilen bir bileşik olan salisilik asit üretir.Bitkiler neden bu bileşiği üretir?
- Asetilsalisilik asit ne işe yarar?
- Beyin hakkında ilginç bilgiler
Ağrı kesici ilaçlar nasıl etki eder?
Ağrılar ve acılar beyinde hissedilir ve deneyimlenir.Bedendeki travmanın sinyali beyne kaynaklandığı yerin adresi ile birlikte iletilir.Nerede ve ne kadar acıdığını bu şekilde bilirsiniz.T beyinde bulunur.Gelen sinyal engellenirse veya beyindeki algılama elemanının eşiği yükseltilirse, acıyı hissetmeyi bırakırım.Algılama eşiğini etkileyen bazı ilaçlar vardır.Aspirin bunlardan biridir.Farklı opiat türleri aynı şekilde hareket eder.
Ağrıyan bir organ için bir aspirin tableti yuttuğumuzda, ilaç nerede hareket etmesi gerektiğini nasıl biliyor?
Ağrı fenomeni ve fizyolojisi, yoğun araştırma konuları olmaya devam ediyor. Görünüşe göre beyin, acının alarm düğmesindeki parmakla saldırı sinyallerinin pasif bir alıcısı değil. Ayrıca saldırı alanına tebliğler göndererek hasarın boyutunu araştırmak için kabul eşiğini değiştirir. Özerk kurumlar, yarayı dikmek ve kanı pıhtılaştırmak gibi onarım işini üstlenirken, beyin aktif bir genel bakış tutuyor gibi görünüyor. Travmanın sinyalleri çok fazla güçlüyse, opiatlar onları zayıflatır.
Birçok bitki, laboratuvarda asetilsalisilik aside veya aspirine dönüştürülebilen bir bileşik olan salisilik asit üretir.Bitkiler neden bu bileşiği üretir?
Kendilerini korumak için.Bir bitki bir mantar veya virüs tarafından saldırıya uğradığında, savunmalarının ardından savunması, saldırgana saldıracak çeşitli proteinleri içerebilir.Bu proteinler için kodlanan genler, strese cevap olarak bitki tarafından sentezlenen salisilik asit ile açılır.
Asetilsalisilik asit ne işe yarar?
Antikoagülan özelliklere sahip olduğu için salisilik asitle ilgileniyoruz ve bazı bilim adamları, organik vejetaryen bir diyetin faydalı olmasının bir nedeninin, kan seviyelerini o1 salisilatları yükseltmesi olduğunu öne sürüyorlar.İskoç araştırmacılar, organik sebze çorbalarının normal sebze çorbalarına göre neredeyse altı kat daha fazla salisilik asit içerdiğini keşfettiler.Yine de orada çok fazla şey yok: gram başına 177 nanogram, gram başına 20 nanogram.Organik sebzeler böcek ilacı kullanılmadan yetiştirilir, bu nedenle kendilerini korumak zorundadırlar ve görünüşe göre bunu daha fazla salisilik asit üreterek yapıyorlar.Belki de genetik modifikasyon yoluyla meyve ve sebzelerde salisilik asit seviyelerini artırabiliriz.
Beyin hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek beyin hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla