Akşamdan kalma nedir ve nasıl tedavi edilir?
Kısa Bilgi
Akşamdan kalma nedir ve nasıl tedavi edilir?
İnsanlar ilk olarak yaklaşık sekiz bin yıl önce içmeye başladı ve ilk akşamdan kalma muhtemelen ertesi gündü.Yine de, şaşırtıcı bir şekilde, akşamdan kalmaya neyin yol açtığı ve bunların nasıl önlenebileceği konusunda hala sorular var.
Her insanın akşamdan kalması benzersiz bir şekilde rahatsız edici olsa da, genel olarak kabul edilmiş (ve çok uzun!) Bir semptom listesi vardır: yorgunluk, baş ağrısı, uyuşukluk, ağız kuruluğu, baş dönmesi, mide bulantısı, terleme, anksiyete ve çeşitli zihinsel etkilerkonsantre olamama ve hatırlayamama.
Akşamdan kalma sebepleri nelerdir?
Çarpıcı bir gerçek: Akşamdan kalma, kandaki alkol seviyesi düştükçe başlar, ardından alkol kan dolaşımından kaybolduğunda zirve yapar ve yirmi dört saat daha devam eder.Neden?İki şüpheli alkolün metabolik ürünleri ve tüketilen içeceklerde bulunan diğer kimyasallardır.
Alkol, önce asetata, son olarak da karbondioksit ve suya parçalanan asetaldehit adı verilen bir kimyasala dönüştürülür.Yüksek asetaldehit seviyelerinin yüz kızarmasına, kalp atış hızının artmasına, kan basıncının düşmesine, ağız kuruluğuna, mide bulantısına ve baş ağrısına neden olduğu bilinmektedir ve bunların hepsi akşamdan kalmaya çok yakışır.Bununla birlikte, asetaldehit vücutta hızla parçalanır ve rolünün o kadar önemli olmayabileceğini düşündürür.
Akşamdan kalmalıktaki diğer suçlular, fermentasyon veya damıtma sürecinde oluşan, türdeş denilen maddeler, çeşitli alkol türlerinde bulunan kimyasallardır.Akşamdan kalma olaylara dayalı bir sıralama sistemi var: Cin ve votka bu ek kimyasalların en azına sahipken, kırmızı şarap, burbon ve özellikle brendi de en çok bulunur.
Akşamdan kalma tedavileri hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek akşamdan kalma tedavileri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla