Cam nasıl geri dönüştürülür?

Cam nasıl geri dönüştürülür?

Cam geri dönüşümü nedir?

Cam kap üretilmesi zorsa (yani pahalıysa), doğrudan temizlenebilir ve yeniden kullanılabilir. Bira şişeleri gibi günlük şeyler için cam temizlenir, küçük parçalara ayrılır ve önceki üretim çalışmalarından kalan diğer hurdalarla birlikte cam üretim hattına geri verilir.

Cam geri dönüşümü nasıl yapılır?

2 ana yol vardır.

  1. Şişeler gibi şeyler temizlenip tekrar kullanılır 2. Cam eritilir ve yeniden oluşturulur

Cam nasıl geri dönüştürülür?

Cam, geri dönüşümü için herhangi bir özel işleme ihtiyaç duymayan malzemelerden biridir. Çoğu durumda; -temizlenir - ezilir - eritilir - yeni cam üretilir.

cam

Cam Nedir?

Cam, genellikle saydam olan, örneğin pencere camları, sofra takımları ve optoelektronikte yaygın pratik, teknolojik ve dekoratif kullanımlara sahip, kristalimsi olmayan, şekilsiz bir katıdır. En bilinen ve en eski üretilen cam türleri, kumun temel bileşeni olan silika (silisyum dioksit veya kuvars) kimyasal bileşiğine dayanan “silikat camları” dır. Popüler kullanımda cam terimi, genellikle sadece pencere camı olarak ve cam şişelerde kullanılmasına aşina olan bu tip materyale atıfta bulunmak için kullanılır. Mevcut olan birçok silika bazlı camdan, sıradan cam ve konteyner camı, yaklaşık% 75 silikon dioksit (Si02), sodyum oksit (Na2CO), sodyum karbonattan (Na2C03) oluşan soda-kireç camı adı verilen spesifik bir tipten oluşur.

Cam neyden oluşur?

Yaygın olarak cam, silika (kum), soda (sodyum karbonat), kireç ve bazı küçük bileşenlerin bir karışımıdır.

Cam Türleri nelerdir?

Yaygın olarak karşılaşılan diğer cam türleri arasında pireks (yukarıdaki karışıma Borik oksit eklenir) bulunur. Kamera lenslerinde, teleskoplarda, mikroskoplarda ve bazı düzeltici camlarda kullanılırlar.

Cam hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek Cam ile detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.