Tersine mühendislik nerelerde kullanılır?
Tersine mühendislik hakkında kısa bilgi
Kısa Bilgi
Tersine Mühendislik nedir?
Tersine Mühendislik çalışmakta olan bir yazılımın kaynak kodlarına erişimi olunmamasına karşın akılcı yöntemlerle sistemin çalışmasını çözmek ve ardından kaynak koda erişme sürecini kapsayan mühendislik alanıdır. Başarılı bir tersine mühendislik işleminde yazılımın çalışma mantığı çözülerek, kaynak kodu tekrardan oluşturulabilir ve yazılım aynı işlevleri yerine getirir şekilde tekrardan yapılandırılabilir.
TErsine mühendislik nerelerde kullanılır?
Tersine mühendislik işlemlerinde öncelikle yazılımın işlevleri ve gerçekleştirdiği işlemler belirlenir. Daha sonra bu işlemlerin hangi kod yapılarıyla sağlanmış olunabileceği hakkında çıkarımlarda bulunur ve benzer işlevleri meydana getirebilecek kod dizgileriyle yazılım tekrardan oluşturulur.
TErsine mühendisliğin kullanım alanları nedir?
Bu sayede yazılımın kaynak kodu açık olmasa bile yazılımın kaynak kodu özgün bir şekilde elde edilebilir. Bilgisayar ve yazılım dünyasında tersine mühendislik markaların kendini geliştirmek için kullanmayı tercih ettikleri en popüler yöntemlerden biridir Örnek vermek gerekirse, Snapchat’in ilk defa özgün olarak sunduğu canlı filtre özelliği kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen ve kullanılan bir özelliktir. Tersine mühendislik sayesinde yazılımcılar bu sistemin nasıl çalıştığı hakkında analizler yapıp bu algoritmayı ve sistemi çözerek kendi kodlarıyla kaynak kod meydana getirip, bu özelliği farklı yazılımların içerisinde de kullanırlar.
Tersine Mühendislik hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek Tersine Mühendislik hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla