Saç neden griye döner?

Saç neden griye döner?

Saç neden griye döner?

Kafamızdaki tüm kıllar melanin içeren pigment hücreleri içerir.Saç köklerimizdeki pigment hücreleri yaşlandıkça yavaş yavaş ölür.Melanindeki azalma, saçın gri, gümüş veya beyaz gibi daha şeffaf bir renge dönüşmesine neden olur.

Erken gri saç kalıtsaldır, ancak sigara ve vitamin eksiklikleri ile de ilişkilendirilmiştir.Gri saçın erken başlangıcı (doğumdan ergenliğe kadar), disleksi dahil tıbbi sendromlarla ilişkilendirilebilir.

İnsanlar Yaşlandıkça neden küçülür?

Maalesef, yaşlandıkça hepimiz biraz kısalacağız.Bu yıllar içinde gerçekleşir ve nihayetinde hepimiz 2.5 santimetre kadar kaybederiz.Bu yükseklik kaybının bir kısmından yerçekimi sorumludur.Yaşlandıkça kas ve yağ kaybedersiniz ve yerçekimi özellikle omurganızdaki kemiklere ağırlık verir ve sıkışmaya neden olabilir.

hair follicles

Kadınların neden sakalları çıkar

Menopozda, erkeklik hormonlarının veya androjenlerin östrojene oranı değişmeye başlar.Bu, yüz kıllarında hafif artışlara neden olabilir.Yüz kıllarının miktarı veya kalınlığı kalıtsaldır ve saç köklerinin cilt boyunca ne kadar kalın dağıldığı doğumda belirlenir.Bazı etnik grupların veya milletlerin yüz kılı geliştirmesi diğerlerine göre daha olasıdır.

Bazı tıbbi durumlar aşırı tüy uzamasına neden olabilir, bu nedenle özellikle saat beşte gölge yaşayan bir kadınsanız, doktorunuza danışmanız her zaman akıllıca olacaktır.

Vücudunuzun geri kalanı büyümeyi bıraktıktan sonra kulaklarınız büyümeye devam ediyor mu?

Yüzde kesinlikle yaşlanma ile birlikte meydana gelen bazı değişiklikler vardır.Önce bir miktar yüz kas tonusu kaybolur ve bu sarkık görünüme neden olur.Sonra korkunç çift çene elde edersiniz.Burun da biraz uzayabilir ve yüzdeki cilt incelir, kurur ve kırışır.Sonra daha uzun, daha kalın kaşlar ve gri saçlar var.Gözlerin sarkıklığından, diş etlerinin çekilmesinden, eksik dişlerden ve son olarak daha büyük kulaklardan bahsetmedik bile.Evet, kulaklarınız yaşlandıkça büyümeye devam eder, ancak sadece birazcık.Bu muhtemelen kıkırdak büyümesinden kaynaklanmaktadır.

Altın yıllarımızı girerken dört gözle beklemek için harika şeylerin bir listesi.

hair follicles

Yaşlandığınızda neden daha az uykuya ihtiyacınız var?

Aslında yaşlandıkça daha az uykuya ihtiyacımız yoktur.

Vücudun uyku gereksinimleri hayatımız boyunca sabit kalır.Bununla birlikte, ortalama toplam uyku süresi aslında altmış beş yaşından sonra biraz artar.Sorun, yaşlandıkça uykuya dalmakta daha fazla zorluk çekmenizdir.Yaşlılar için uyku, bacak krampları, uyku apnesi ve tıbbi veya psikiyatrik hastalıklar gibi faktörlerle de kesintiye uğrar.

Normal uyku iki ana durumdan oluşur: REM (hızlı göz hareketi) uykusu ve NREM (REM olmayan) uyku.NREM uykusu, dört uyku aşamasına ayrılmıştır.Sağlıklı bir gece uykusu genellikle yüzde 20 REM ve yüzde 80 NREM’den oluşur.Yaşlandıkça bu dağılım değişir.

Öldükten sonra tırnaklar veya saçlar uzar mı?

İnsan tırnakları ve saçları ölümden sonra uzamaz.Gerçek şu ki, öldükten sonra vücudunuz kurumaya başlar ve geri kalanınız büzüşürken saçlarınızın ve tırnaklarınızın hala uzadığı yanılsamasını yaratır.

hair follicles

Yaşlılık lekeleri nedir?

Yaşlılık lekeleri ayrıca güneş lekeleri olarak da bilinir.Kırk yaşından büyük kişilerin genellikle ellerinin arkasında, boynunda ve yüzünde meydana gelen düz, kahverengi renk değişimleridir.

Yaşlılık lekeleri, ciltteki artan sayıda pigment üreten hücreden kaynaklanır.Cildimiz yaşla birlikte inceldikçe daha şeffaf hale gelir ve bu da bu lekeleri daha belirgin hale getirir.Yaşlılık lekeleri, cildin yıllarca güneşe maruz kalmasından kaynaklanır ve güneş hasarının bir işaretidir.Zararlı değildirler ve cilt kanserini temsil etmezler.

Aşırı saç uzaması hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek aşırı saç uzaması hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.