Korku nedir?
Kısa Bilgi
Korku nedir?
Beyin tehdidi fark ettiğinde, vücudunuzun hayatta kalma içgüdüleri sizi korumak için anında devreye girer. Süreç o kadar hızlıdır ki, anında yüksek alarm durumundasınız ve korkularınızla yüzleşmeye hazırsınız.
Vücut korkuya nasıl tepki verir?
Korkunun vücut üzerinde güçlü bir etkisi vardır. Tehdit altında, vücudun iç süreçleri daha güçlü ve daha hızlı hale gelmek için hızla değişir. Kalp, bu değişimin merkezinde yer alır. Adrenalin hormonunun salgılanması ve sinir sisteminin hızlı tepkileri ile uyarılarak, daha hızlı atar, kaslara ve beyine giden oksijen seviyelerini arttırır, böylece vücut tehditle yüzleşebilir veya kaçabilir. Hayvanlar gibi insanlar da bir tehdide karşı savaşarak veya kaçarak tepki verirler. Savaş ya da kaç reaksiyonu, eski zamanlarda insanların ya agresif bir savaşa girdiği ya da büyük bir avcıdan kaçtığı zamanlarda gelişti. Bu tepkiler bugün temelde aynıdır, ancak modern toplumda, dövüş tepkisi daha çok öfkelenmek ve tartışmakla sonuçlanırken, uçuş tepkisi kendinizi başkalarına yabancılaştırmayı içerir.
Adrenalin Hücumu Nedir?
Adrenal bezler vücudun böbreklerinin üstüne oturur ve adrenalin hormonu salgılar.Bu, kanda her zaman küçük miktarlarda bulunur, ancak vücut tehdit edildiğinde büyük miktarlarda adrenalin salınır.Anlık adrenalin artışı, tehdide yanıt olarak vücudun kalp atış hızını, nefes alışını ve kan akışını artırır.Acil bir durumda, adrenalin, doktorlar tarafından durmuş bir kalbi yeniden başlatmak veya böcek sokmalarına karşı yaşamı tehdit eden alerjik reaksiyonları hafifletmek için kullanılır.
Erkekler ve kadınlar genellikle stresli durumlarla ve potansiyel tehditlerle farklı şekillerde ilgilenirler.Erkeklerin kavga tepkisini benimseme ve saldırganlıkla tepki verme olasılığı daha yüksekken, dişiler kaçma tepkisini alma ve durumu terk etme veya kendilerine yardım edecek başka insanlar bulma eğilimindedir.Yavruları tehdit altındaysa, koruyucu dişiler saldırganlığa dönüşebilir.
Uçuş reaksiyonu hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek uçuş reaksiyonu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla