İnsanlar neden rüya görür?
Kısa Bilgi
İnsanlar neden rüya görür?
İnsanların neden rüya gördüğü tam olarak bilinmiyor.Aslında, uykunun hızlı göz hareketi (REM) fazında, gözlerin hızlı hareket ettiği ve beynin oldukça aktif olduğu zamanlarda meydana gelmesi dışında rüya görme hakkında çok az şey bilinmektedir.Ayrıca, çoğu insan benzer sayıda rüya görürken, bazılarının rüyalarını hatırlamadığı da düşünülmektedir.
Bilim adamları, rüyaların yerine getirdiği işlev konusunda bölünmüş durumda. Bazıları bunların fizyolojik bir amaca hizmet ettiğine ve bilinçli beynin faaliyetlerinin yerini alacak şekilde hareket ettiğine inanıyor. Bu tür teorisyenler, rüyaların biz uyanıkken normalde kullandığımız beyin yollarını kullandığına, üretilen rastgele dürtülerin beynimizin rüya şeklinde halüsinasyona uğramasına neden olduğuna inanırlar. Bu teoriyi destekleyen, oluşum yıllarımızda, beyin ve vücudun en çok büyüdüğü, çoğu REM uykusu ve rüyanın meydana geldiği gerçeğidir. Buna ek olarak, taramalar, REM uykusu sırasındaki beyin dalgalarımızın uyanık olduğumuzdakiyle aynı olduğunu, ancak derin uykudayken farklı olduğunu gösteriyor.
İnsanların rüya görmesinin nedeni nedir?
Bununla birlikte, başka bir düşünce okulu, rüyaların psikolojik bir amaca hizmet ettiğini ve duygularımız ve hislerimizle bağlantılı olduğunu belirtir.Bu teorinin savunucuları, rüyaların uyanık olduğumuzda karşılaştığımız çözülmemiş düşünce ve problemlerle uğraştığını ve böylelikle bu tür zihinsel kargaşanın neden olduğu duygusal huzursuzluğu azalttığını savunurlar.Teori, travmatik bir olay yaşarsak ve sonra onu hayal edersek, gelecekte benzer bir olay için zihinsel olarak daha iyi hazırlanacağımızdır.Aristoteles’ten beri filozoflar bu görüşü paylaşırken, daha sonra Sigmund Freud gibi psikologlar rüyaların gizli sembolik anlamlar ve bilinçaltı zihinlerimizle ilgili içgörüler içerdiğine inanıyorlardı.
Pipo rüyalar hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek pipo rüyalar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla