İlk müzik nasıl ortaya çıkmıştır?

İlk müzik nasıl ortaya çıkmıştır?

İlk müzik nasıl ortaya çıkmıştır?

Müziğin nasıl başladığına dair birçok insan arasında birçok efsane var. İncil, müzisyenlerin babası Jubal’dan bahsediyor.

Yunan efsaneleri çoban flütün mucidi Pan’den bahsederken, Pan nehir kıyısındaki sazlıkların arasından iç çekti ve geçerken nefesinin kederli bir feryat çıkardığını duydu Onlar aracılığıyla. Onları eşit olmayan uzunluklarda ayırdı, birbirine bağladı ve bir müzik aleti vardı! Bu tür masallar elbette tamamen kurmacadır.

Görünüşe göre tüm ilkel insanlar bir tür müzik yapmışlardır. Ancak bu müzik sadece zevk için değildi. Hayatlarının bir parçası olarak bir anlamı vardı. Eski bir müzik türü olan halk müziği, eğitimsiz şarkıcıların şarkılar oluşturmasıyla başladı. Yunanlılar müziği şiir ve drama ile ilişkilendirdiler. Harp, lir ve flüt gibi enstrümanlar kullandılar. Müzik sanatı, büyümesinin büyük bir bölümünü ilk Hıristiyan kilisesine borçludur. Zamanla kilise müziğinden başka biçimler ve türler gelişti, yeni enstrümanlar icat edildi ve müzik yerleşik bir sanat haline geldi.

Müziği İlk Kim Yazdı?

Görünüşe göre tüm ilkel insanlar bir tür müzik yapmışlardır. Ancak çıkardıkları sesler modern müzikten çok farklıydı. Bu müzik genellikle uzun ve yüksek sesli ünlemlerden, iç çekmelerden, inlemelerden ve bağırmalardan oluşuyordu. Dans, alkışlama ve davul çalma şarkılarla birlikte gitti. Halk müziği yüzyıllardır var olmuştur, nesilden nesile yazılarak değil, duyularak geçmiştir. Bestelenen müzik yüzyıllardır.

Çin, Hindu, Mısır, Asur ve İbranice gibi eski uygarlıkların hepsinde müzik vardı. Çoğu bizimkine benzemiyordu. Yunanlılar, günümüz ölçeklerine benzer tonları bir araya getirerek karmaşık müzik yaptılar. Notasyon için kelimelerin hecelerinin üzerine yazılan alfabenin harflerini kullandılar.

(Yunan müziğini kopyalayan) Yunanlılar ve Romalılardan sonra, erken Hıristiyan Kilisesi müzik sanatının büyümesinde önemliydi. Aziz Ambrose ve Aziz Gregory, ‘sade şarkı’ olarak bilinen bir müzik tarzına başladılar. Bu, birlikte söylenen bir tür ilahiydi. Rumların geliştirdiği yönteme benzer şekilde tonlar birbirini takip etti. Kilise adamları ayrıca müzik yazmayı da öğrendi. Sistemlerinden geliştirilen modern müzik yazma yöntemi.

1600 yılında ilk opera Eurydice Jacopo Peri tarafından yapıldı. Daha sonra Monteverdi gibi adamlar sadece operalar değil, keman gibi enstrümanlar için müzik yazdılar. Saray dansları, gösteriler ve mucize oyunları için müzik yazılmaya başlandı. Ve zamanla bugün zevk aldığımız harika müziğin çoğu Bach, Handel, Haydn, Mozart ve Beethoven gibi adamlar tarafından bestelendi.

church music

İlk Kayıt Nasıl Yapıldı?

İlk Kayıt 1877’de Thomas Edison tarafından yapıldı. İlk makinesinde bir el krankıyla döndürülmüş bir silindir vardı, Ayrıca bir yuva ve kör bir iğne veya ‘kalem’ vardı, Kornanın küçük ucunda esnek bir kapak vardı , Kornanın geniş ucuna giren ses dalgaları bu kapağı bir şekilde hareket ettirdi. Buna kalem takılıydı, ses dalgaları ile de yukarı ve aşağı hareket ediyordu. Silindir, bir kalay folyo tabakasıyla kaplandı. Kalem bu folyoya bastırıldı ve dişliler, krank döndürüldükçe, takılı kalemiyle yuvayı silindir boyunca yavaşça hareket ettirdi, Bu şekilde, kalem silindirin birçok kez etrafından dolaşırken, kalay folyoda bir kırışma yaptı. Birisi kornaya şarkı söylediğinde veya konuştuğunda, kalem yukarı ve aşağı hareket ettirildi. Kalem, aşağıdayken kalay folyoda daha derin bir oluk, yukarı konumdayken ise daha hafif bir kıvrım oluşturdu. Oluğun değişen derinliği, şarkı söyleyen veya konuşan bir kişinin yaptığı ses dalgalarının modeliydi. Sesin kaydıydı. Rekoru oynatmak için, kalem ve hom, oluğun başlangıcına geri taşındı. Kalem oluğu takip ettikçe, yuvadaki esnek kapağın aynı modelde titremesine neden oldu. Bu, evdeki havanın bir yerden bir yere hareket etmesini sağladı ve bu, kaydedilen orijinal ses gibi bir ses çıkardı!

Müzik sanatı hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek müzik sanatı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.