İlk Hayvanat Bahçesi nerede kuruldu?
Kısa Bilgi
İlk Hayvanat Bahçesi nerede kuruldu?
‘Zoo’, ‘zoolojik bahçe’ nin kısaltmasıdır. Ve zoolojik bahçe, canlı hayvanların tutulduğu ve sergilendiği bir yerdir. Vahşi hayvanları neden hayvanat bahçelerinde tutuyoruz? Bunun en önemli nedeni herkesin hayvanlara ilgi duymasıdır. Diğer bir neden de bilim adamlarının canlı hayvanları inceleyerek birçok önemli şeyi öğrenebilmeleridir.
Çinli bir imparator tarafından yapılmıştı ve içinde birçok geyik, kuş ve balık türü vardı. Modern hayvanat bahçelerimize benzese de, büyük bir püf noktası vardı. Muhtemelen halka açık değildi ama imparatorun ve sarayının eğlenmesi için saklandı. Bir hayvanat bahçesini kurmak ve onu sürdürmek çok pahalıya mal olduğundan, eski zamanlarda hayvanat bahçeleri krallar ve zengin lordlar tarafından toplanmış ve sahiplenilmiştir. Birçoğunun nadir kuş, balık ve her türden hayvan koleksiyonları vardı.
En ünlü hayvanat bahçesi hangisidir?
Dünyadaki ilk halka açık hayvanat bahçesi 1793’te Paris’te açıldı. Bu ünlü Jardin des Plantes’di. İçinde hayvanlar, bir müze ve bir botanik bahçesi vardı. Açılacak bir sonraki büyük hayvanat bahçesi bahçesi 1829’da Londra’daki Regent’s Park’ta açıldı. Ardından, 1844’te başlayan ve dünyanın en iyi ve en iyilerinden biri haline gelen Berlin Zooloji Bahçesi geldi. Bu ülkede birçok hayvanat bahçemiz var. Bedfordshire’daki Whipsnade Hayvanat Bahçesi’nde, dünyanın her yerinden gelen hayvanlar, çevredeki kırsal alanda, sadece güvenlik için çitlerle çevrilmiş, dolaşmak için özgürce büyüyorlar. Diğer popüler hayvanat bahçeleri Bristol ve Edinburgh’da bulunur.
Vahşi doğayı korumak nedir?
Dünyanın her yerinde ‘koruma’ kampanyaları yürüten insanlar var. Koruma, birçok insan için çok şey ifade ediyor. Bazıları için bu, belirli bölümlerde vahşi doğayı korumak anlamına gelir. Diğerleri için vahşi yaşamı korumak anlamına gelir. Koruma, ormanları koruma çabalarının yanı sıra tüm doğal kaynakların akıllıca kullanılmasını içerir. İnsanlık dünyanın doğal kaynaklarını her zamankinden daha fazla miktarda ve çeşitlilikte kullandığı için koruma sorunu ortaya çıktı.
Dünya nüfusu arttıkça ve daha fazla insan daha yüksek bir standartta yaşadıkça, kaynaklara olan talep de artıyor. Gelecek için yeterli kaynakların olmasını sağlamak için bu kaynaklar ‘korunmalıdır’. ‘Kaynaklar’ derken neyi kastediyoruz? Üç temel türe ayrılabilirler. Biri yenilenebilir kaynaklar. Örneğin, su, tarım arazileri, ormanlar ve otlak alanları, kullanıldıkları sırada bile iyi bir yönetim yoluyla iyileştirilebilir ve yenilenebilir. Bu, erozyon, sulama ve gübrelemeden korunmayı içerecektir. İkinci bir kaynak grubu yenilenebilir değildir. Bunlar esas olarak minerallerdir. Yeryüzünden alındıklarında tükenirler. Bunlara kömür dahildir. sıvı yağ. ve doğal gaz. Kullanılamayan bazı doğal kaynaklar var. Örneğin güneş enerjisi. iklim ve okyanuslar artırılamaz. insan tarafından azaltılmış veya hasar görmüş. İnsan ancak manzaranın güzelliğini yok edebilir. veya hava, nehir ve kanalların kirlenmesine neden olur.
Yaşayan hayvanlar hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek yaşayan hayvanlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla