Güneş Sistemimizdeki tüm gezegenler aynı yörüngede mi hareket ederler?

Gezegenlerin yörüngelerinin Güneş Sisteminin oluşumuyla ilişkisini keşfedin

Güneş Sistemimizdeki tüm gezegenler aynı yörüngede mi hareket ederler?

Gezegenlerin yörünge hareketleri nelerdir?

Tüm gezegenler ve Güneş Sistemindeki hemen hemen tüm asteroitler aynı yörüngede (Dünya’nın kuzey kutbundan Güneş Sistemine bakıyorsanız saat yönünün tersi yönde) ve hepsi aynı yörüngeye yakın düz bir düzlemde hareket etmektedir. Bunun nedeni, Güneş’in yanı sıra, hepsinin aynı protoplantasyon bulutsusundan (yani yaklaşık 5 milyar yıl önce kendi yerçekimi altında çökmeye başlayan bir yıldızlararası gaz ve toz bulutundan) oluşmasıdır. Bulutsu daha yoğunlaştıkça düzleşti ve daha hızlı dönmeye başladı; Güneş, asteroitler ve gezegenler daha sonra bu düzleştirilmiş diskin farklı kısımlarından dışarı doğru yoğunlaştı.

Mars’da koloni kurulacak mı?

Neden bir sonraki büyük uzay görevi Mars kolonisi inşa etmektir? Neden kendi ayımızda bir koloni kurmuyoruz?

Mars, mikro meteorlar gibi uzay molozlarına karşı bir şekilde koruyan bir atmosfere sahiptir ve ayın hiçbir koruması yoktur. Güneş sistemi toz ve kum büyüklüğünde parçacıklarla doludur ve Dünya ve Ay sık sık bu bölgelerden geçer; Onlarca yıl boyunca görülen sık meteor yağmur oluşabilir. Ancak Dünya atmosferinde zararsızca yanarlar, ancak Ay’da rastgele yağan mermiler gibi olurlar.

Sonunda Ay’ı uzay programımız için fırlatma platformu olarak kullanacağız, çünkü düşük yerçekimi kuyuları ve yakıt için bazı kraterlerde su bulunması buna etkendir.

Ekonomik olarak uygun hale geldiğinde uzaya gitmemiz kaçınılmazdır. Dünya’nın yörüngesine demir açısından zengin bir asteroit getiren ve madenciliğin karlı bir yolunu bulan ilk ülke ya da şirket, çok fazla para kazanacaktır. Buna uzay madenciliği denir. SpaceX şirketinin üzerinde trilyon dolarlık demir olan küçük bir asteroit ele geçirirse ne olacağını hayal edin. Dünyadaki her işletme aynı şeyi yapmak için yarışıyor olacak.

mars

Voyager uzay aracı uzayda olduğu yıllardan sonra hala nasıl çalışabilmektedir?

İki metal parçası alın ve birbirine çok yakın bir yere koyun. Sonra metal parçalarından birini ısıtın. İki metal parçası arasında ortaya çıkan sıcaklık farkı çok küçük bir elektrik akımı üretir.

Voyager 1, 2, Cassini, Galileo, Merak ve Yeni Ufuklar(New Horizons) bu ısı farkını yaratmak için küçük bir plütonyum peleti kullanır. Radyoaktif bozunma, ısı üreten şeydir. Çok fazla elektrik sağlamaz, ancak son derece uzun ömürlüdür.

Mars hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek Mars hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.