Drakula Gerçekten Var mıydı?

Drakula Gerçekten Var mıydı?

Drakula Gerçekten Var mıydı?

Korku romanı Dracula, 1897’de Bram Stoker tarafından yazılmıştır. Romandaki isimsiz karakter kurgusal olsa da, Stoker’in bir süre okuduğu söylenen Vlad III Dracula adlı gerçek hayattaki bir adamla olan bağlantısı hakkında çok fazla tartışma olmuştur. British Museum’da romanını araştıran ve bazıları Dracula’nın karakterinin III. Vlad Dracula’ya dayandığını söylerler. Aynı zamanda Prens Dracula veya Vlad the Impaler olarak da biliniyordu. Drakula Kalesi’nde yaşadı ve 1456-1462 yılları arasında Transilvanya’yı çevreleyen ve şimdi Romanya olan Eflak’ı yönetti. Vlad bir vampir olmasa da, altı yıllık hükümdarlığı boyunca 100.000 kadar insanı öldürdüğü tahmin ediliyor, tercih ettiği cinayet yöntemi kurbanlarını keskin tahta kazıklarla kazığa düşürmekti. Ünlü bir olayda, Transilvanya’ya baskın düzenledi ve binlerce insanı katletti, ardından cesetlerin arasına oturdu ve doyurucu bir yemek yedi. Sonunda tutuklandı ve Macaristan kralı tarafından hapsedildi. Bugün Romanya’da bir halk kahramanı olarak görülüyor, ancak ülke dışında başka yerlerde sebepsiz yere ve pişmanlık duymadan öldüren bir canavar olarak düşünülüyor.

Stoker’ın Romanya tarihi hakkındaki okumalarından gerçekten de Dracula adını aldığına inanılıyor, ancak çoğu kişi bağlantının bunun ötesine geçmediğini düşünüyor çünkü romanda Dracula’nın tarihinin anlatılması Vlad’ın tarihi veya doğasına çok az benzerlik gösteriyor.

Kurt adam var mı?

Kurt adam efsanesi iki tıbbi durumdan kaynaklanmış olabilir.

Porfiri, nadir görülen kalıtsal bir kan hastalığıdır.İki tür porfiri vardır.Bir tip olan kutanöz porfiride semptomlar bir kurtadamın özelliklerine benzeyebilir.Bu hastalar güneş ışığına aşırı derecede duyarlı hale gelir, aşırı miktarda saç çıkarır ve renksiz cilt geliştirir.Porfiri ayrıca dudakların ve diş etlerinin etrafındaki deride sıkılaşmaya neden olur ve kesici dişlerin öne çıkmasını sağlayabilir.

Kurt adam efsanesine katkıda bulunmuş olabilecek bir başka hastalık, bazen insan kurt adam sendromu olarak bilinen konjenital hipertrikoz universalis’tir.Bu, yüz de dahil olmak üzere tüm vücutta aşırı kıllanma ile karakterize edilen başka bir nadir genetik bozukluktur.

Öyleyse gerçekten kurt adam diye bir şey yok, ancak hikayelerin nasıl başladığına dair olası bir tıbbi açıklama var.

Drakula’nın karakteri hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek drakula’nın karakteri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.