Gözlerimizi renklendiren nedir?
Kısa Bilgi
Gözlerimizi renklendiren nedir?
Göz rengine iristeki melanin neden olur.Bu, güneşte bronzlaştığınızda cildinizin ürettiği maddenin aynısıdır.Gözler, içerdikleri melanin miktarına bağlı olarak çeşitli kaslı, mavi, gri veya yeşil tonları olabilir.Kahverengi gözler mavi gözlerden çok daha fazla melanine sahiptir.Göz renginizi ebeveynlerinizden miras alırsınız.İrisin rengi çok bireyseldir ve insanları parmak izleriyle aynı şekilde tanımlamak için kullanılabileceği öne sürülmüştür.
Neden göz kırparız?
Göz kapaklarını açıp kapama, göz yüzeyini temizler ve yağlar.Kornea çok hassastır ve enfeksiyondan ve kurumasından korunmalıdır. Normalde birkaç saniyede bir olan her göz kırpışınızda, bir tabaka gözyaşı gözün yüzeyini temizler. Bakteri ve tozu siler ve arkasında bakterileri öldüren maddeler içeren nemli, kayganlaştırıcı bir tabaka bırakır. Göz Kırpma, vücudun koruyucu bir refleksidir. Bunu bir süreliğine etkisiz hale getirebilir ve göz kırpmanızı durdurmaya çalışabilirsiniz, ancak çok yakında beyniniz göz kırpmanın gerekli olduğuna karar verecek ve bunun olmasını engelleyemeyeceksiniz, Gözleriniz tahriş olduğunda gözyaşı kusuru artar. bir cereyan göz yüzeyinin kurumasına neden olursa, fazla gözyaşı gözün köşesindeki bir kanaldan akarak buruna geçer.
Gözler nasıl odaklanır?
Lens, retina üzerinde bir görüntü oluşturmak için ışığı büker. Lens, bu görüntüyü keskinleştirmek için şeklini değiştirebilir. Lens esnektir ve küçük kaslar şeklini değiştirmek ve görüntüyü odaklamak için onu çeker. Bir şeye yakından baktığınızda merceğiniz neredeyse yuvarlaktır, ancak uzaktaki bir nesneye baktığınızda daha düz hale gelir.
Renkleri nasıl görürüz?
Retina, çubuklar ve koniler adı verilen küçük bir hücre tabakasıyla doludur.Bu hücreler, üzerlerine ışık düştüğünde tepki veren ve bir sinir uyarısını tetikleyen renkli maddeler içerir.Çubuklar, siyah beyaz görmeden sorumlu olan ince hücrelerdir.Çok loş ışıkta bile çalışırlar, her şeyi grinin tonlarında görürler.Koni hücreleri bize renkli görme sağlar.Kırmızı, sarı-yeşil veya mavi-mor ışığa tepki veren farklı ışığa duyarlı maddeler içerirler.Çubuklardan üretilen gri görüntülerle birlikte koni hücreleri size gördüğünüz renkli resmi verir.Koniler yalnızca parlak ışıkta çalışır, bu nedenle loş ışıkta renkleri görmek zordur.Her gözde 125 milyon çubuk hücreniz ve 7 milyon koni hücreniz var,
Gözlerimiz ters mi görür??
Işık mercekten geçerken retinada oluşan görüntü baş aşağıdır.Bunun nedeni, ışık ışınlarının göz merceği tarafından bükülmesidir.Beyin, görüntüyü otomatik olarak doğru şekilde yukarı çevirir, ancak bunun gerçekleştiğinin asla farkında değilsiniz.
Mercek ışığı büker hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek mercek ışığı büker hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla