Çikolata neden sevilir?

En sevdiğiniz çikolatanın neden bu kadar dayanılmaz olduğunu keşfedin

Çikolata neden sevilir?

Çikoloata nedir?

Kuşkusuz, çikolatanın her yıl 7,2 milyon tonun üzerinde tüketilmesiyle, kişisel arzularımız arasında bir bağ bulunmaktadır. Çikolatanın içeriğindeki kimyasallar sadece çikolatanın lezzetli tadını ve pürüzsüz dokusunu vermekle kalmazlar, aynı zamanda insan beynini mutlu ve uyanık hissettirmek için güçlü etkiler sağlamaktadır. Bu lezzetli maddenin isminin nereden geldiği bitki cinsinin, Yunanlılardan “tanrıların yemekleri” için türetilen teobroma olarak adlandırılması şaşırtıcı değildir.

Sütlü çikolata, bitter çikolata ve ekstra bitter çikolata arasındaki fark nedir?

Teknik olarak gerçek çikolata sınıflandırmaları beyaz, sütlü ve koyudur. “Ekstra koyu” etiketli bir çikolata varsa, bu sadece ek bir pazarlama terimidir.

Çikolatadaki ana maddeler çikolata likörü, kakao yağı, şeker, süt katıları ve süt yağıdır. Lezzet ve lesitin. Lesitin bir emülgatördür (bu, çikolatanın pürüzsüz kalmasına yardımcı olan şey olduğu anlamına gelir) ve neredeyse tüm çikolatalarda olduğu için onu görmezden geliriz.

NOT: Bu bağlamda, çikolata likörü alkol değildir. Öğütülmüş kakao çekirdeklerinden yapılan macunun adıdır.

Çikolata türleri nelerdir?

Bu yüzden sınıflandırmalar arasında geniş çeşitlilik gösteren içerikler şunlardır: çikolata likörü, kakao yağı, süt ve şeker.

Beyaz çikolatalarda: kakao yağı, süt ve şeker.

Sütlü çikolatalarda: çikolata likörü, kakao yağı, süt ve şeker.

Bitter çikolatalarda, çikolata likörü, kakao yağı ve şeker içerir.

Her ikisi de% 70 olarak etiketlenen iki farklı marka yüksek kaliteli çikolata yerseniz, muhtemelen çok farklı olduklarını fark edeceksiniz. Neden?

Paketlerdeki yüzde, üründeki gerçek kakao çekirdeğinin yüzdesidir. Böylece% 70 koyu çikolata,% 70 kakao çekirdeği ve ardından% 30 diğer bileşenlerle (bu durumda şeker, vanilya ve lesitin) yapılır. % 45 sütlü çikolata,% 45 kakao çekirdeğinden ve% 55 diğer bileşenlerden (şeker, süt, vanilya ve lesitin) yapılır.

Tamam, eğer aynı miktarda çekirdek içeriyorlarsa, neden bu kadar farklı lezzetleri var? Bunun bir kısmı baklagillerin çeşitliliği ve kavurma işlemi olabilir, ancak bu daha çok farklı lezzetlerde (meyveli, cevizli, karamelli, vb.) Olur. Çikolata lezzetinin gerçek yoğunluğundaki en büyük faktör, işlenmiş kakao çekirdeklerinin iki bileşene sahip olmasıdır. Çikolata likörü ve kakao yağı.

Çikolata neyden yapılır?

Yani% 70 çikolata,% 45 çikolata likörü ve% 25 kakao yağı içerebilir. VEYA% 60 çikolata likörü ve% 10 kakao yağı olabilir. Her iki durumda da% 70 çikolata olarak etiketlenir. Daha yüksek oranda çikolata likörü size daha yoğun bir çikolata tadı verir. Temel olarak, daha ucuz bir çikolata, daha yüksek bir çikolata likörü içeriyorsa pahalı bir çikolatadan daha iyi tat verir.

çikolata

Çikolata neden susatır?

Çikolata gibi “zengin” bir şey yediğimizde neden süt veya su içmek istiyoruz?

Neredeyse hiç kimse saf, acı çikolata yemez. Lezzet ve dokuda yağları (tereyağı, hindistancevizi yağı vb.) Ve şekerle değiştirilmiş çikolataları yerler, bu da ağzınızda sizi biraz susatan bir kaplama ile sonuçlanır. Su, kaplamayı kesmek için istenir, ancak asitli ve yağlı sıvılar daha fazla yardımcı olur, çünkü ağzınızı kaplayan yağlar her ikisinde de çok çözünür. Süt, kaplamanın çoğunu yıkamak için yeterince yağ içerir.

Bunların hepsi, daha gelişmiş damak tadında çikolata gibi bir şarabın tadını çıkarabilir, çünkü asidiktir ve alkol içerir, her ikisi de ağzınızdaki pisliği yıkamak, harika bir tamamlayıcı lezzet eklemek ve ağzınızı hazırlamak için önemlidir. Yağlı et ve balıklarla şarap içmek, ısırıklar arasında damak tadı temizliği ve lezzet arttırma ile aynı amaca hizmet eder.

Çikolata hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek Çikolata hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.