Cadılar Bayramı'nın Ne Zaman Kutlanır?

Cadılar Bayramı'nın Ne Zaman Kutlanır?

Cadılar Bayramı’nın Ne Zaman Kutlanır?

Cadılar Bayramı 31 Ekim’de gerçekleşiyor ve Batı dünyasının çoğunda kutlanıyor.Genellikle çocukların kostümlerini giymesini ve şeker mi şaka mı diye bilinen bir ritüelde kapıları çalmasını içerir.Kara kediler, goblinler ve kabaklardaki mumların öne çıkan semboller olduğu gecenin teması hayaletler, cadılar ve sihirdir.

Cadılar Bayramı tarihi nedir?

Cadılar bayramının kökeni, Samhain’deki pagan Kelt festivaline kadar uzanır.İki bin yıldan fazla bir süre önce Keltler Yeni Yılını 1 Kasım’da kutladılar. O gün, hasatın sonu ve ölümün hüküm sürdüğü uzun kışın başlangıcı oldu.Keltler, Yeni Yıldan önceki gece ölülerin hayaletlerinin Dünya’ya döndüğüne inanıyorlardı.Hasat festivali 31 Ekim’de başladı. Ateşler yakıldı ve tanrılarına hayvanların, mahsullerin ve hatta insanların kurban edilmesi teklif edildi.Festivalde olanlar, kötü ruhları uzaklaştırmak için kostümler ve maskeler giydiler.1 Kasım’da her aileye yeni bir yangına eve götürmeleri için yangından bir köz verildi.Bunun, kış boyunca evleri kötü ruhlardan uzak tuttuğu düşünülüyordu.

Romalılar Kelt topraklarını fethettiğinde, festivallerinden ikisini Samhain festivaliyle birleştirdiler.Biri meyve ve ağaç tanrıçasını onurlandıran Pomona festivaliydi, diğeri ise Ekim ayında ölüleri onurlandırdıkları bir gün olan Feralia idi.MS 800’e gelindiğinde, Hıristiyanlık yayılmıştı ve Papa IV Boniface, 1 Kasım’ı azizleri ve şehitleri onurlandırma günü yaptı.Bu, All Hallowed Souls’tan All Hallows olarak da bilinen Tüm Azizler Günü’ydü.Bir önceki gece, sonunda Cadılar Bayramı’na verilen All Hallows Eve olarak biliniyordu.

Şeker veya şekerlemenin, MS 800’lerde Avrupa “su tutma” geleneğinden kaynaklandığı düşünülmektedir. 2 Kasım’daki Tüm Ruhlar Günü’nde, dilenciler köyden köye yürür, kuş üzümü ile ekmek için dilenirdi, ruh keki olarak bilinirdi. Kek karşılığında dilenciler, ölü ruhun cennete geçişine yardımcı olduğu düşünülen kişinin ölü akrabaları için dua ederlerdi.

İrlandalı göçmenler, Cadılar Bayramı geleneğini 1840’larda Amerika’ya getirdiler.

evil spirits

Şeytan Çıkarma Nedir ve Başarılı mı?

Şeytan çıkarma, bir kişiye ‘sahip olan’ kötü ruhları o kişinin bedeninden çıkarma işlemidir.Kötü bir ruh tarafından ele geçirilmiş olmanın belirtileri, yabancı bir dili o dili bilmeden konuşma, küfür niteliğinde yorumlar yapma, Tanrı’dan nefret etme ve görünüşte doğaüstü güçlere veya güce sahip olma becerisidir.Exorcism, gerçek bir Katolik şeytan çıkarmaya dayanan, 1973’teki ünlü korku filmi The Exorcist ile geniş bir tanıtım aldı.

Şeytan kovucular genellikle kötülüğü kişiden uzaklaştırmak için dualar, ritüeller ve jestler gibi bir dizi yöntem kullanan rahiplerdir.Tehlikeli olduğu düşünülen uygulama yalnızca kıdemli dindar kişilere emanet edilmiştir.

Şeytan çıkarmanın tarihi nedir?

Şeytan kovucular eski zamanlardan beri pratik yapıyorlar.Yeni Ahit, İsa tarafından yapılan şeytan çıkarma işlemlerinden bahseder ve bu kayıtlar, Hıristiyanlığın gelenek bölümünü korumaya yardımcı olmuştur.Papa II. John Paul, papa iken üç şeytan çıkarma yaptı ve uygulamanın önemini 2000’lerin sonlarına doğru güçlendirdi. Şeytan çıkarma, başlangıcından bu yana İslam’da da mevcuttur (Kuran’da buna atıfta bulunulur).İslam’a göre cin olarak bilinen ateşten yapılan kötü ruhlar insanlara sahip olabilir.Hindu dininde şeytan çıkarma işlemleri ayrıntılıdır ve kişiye neem yapraklarıyla vurulmasını içerir.

Şeytan çıkarma birçok dinde ortak olmasına rağmen, günümüz tıbbının ilerlemelerinden dolayı şeytan çıkarma genellikle kişinin zihinsel olarak hasta değil, gerçekten ‘ele geçirilmiş’ olduğundan emin olmak için tıp uzmanlarına danışıldıktan sonra yapılır.Tıptaki bu ilerlemeler nedeniyle, pek çok uzman şeytan çıkarmaya güvenmiyor.

Şeytan çıkarma hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek şeytan çıkarma hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.