Vücuttaki su oranı nedir?

Vücuttaki su oranı nedir?

Vücuttaki su oranı nedir?

İnsan vücudunun yarısından fazlası sudan yapılmıştır.Vücudun geri kalanı çok sayıda karmaşık kimyasaldan yapılmıştır, Bu kimyasallar suyla birlikte ete hücreleri adı verilen minik yapı taşlarına birleştirilmiştir.Her hücre bağımsızdır ve vücutta belirli bir işlevi vardır.Vücudunuzda 50.000 milyardan fazla hücre var.

Bir hücrenin içinde ne var?

Hücreler çoğunlukla sitoplazma adı verilen sulu jöle benzeri bir maddeden oluşur.Her hücre, suyla dolu bir balon gibi çok ince, esnek bir zarla bir arada tutulur.Hücrenin içinde sitoplazma, organeller adı verilen özel alanlar halinde düzenlenmiştir.Bu kontrol!hücrenin işleyişi, örneğin, protein adı verilen temel maddelerin üretimi.Mitokondri adı verilen küçük tahıllar, besinleri parçalamak ve hücreye güç veren enerjiyi serbest bırakmak için oksijen kullanır.Çekirdek adı verilen bir alan, hücrenin çalışmasını kontrol eden 46 iplik benzeri kromozom içerir.Bağırsakları kaplayanlar gibi bazı hücreler sadece birkaç gün yaşarken, beyindeki diğer sinir hücreleri tüm hayatınız boyunca hayatta kalabilir.

muscle cells

hücreler nasıl görünür?

Bir hücrenin şekli ve görünümü, ne işe yaradığına bağlıdır.Sinir hücreleri uzun ve iplik gibidir, böylece sinir sistemi boyunca vücutta mesajlar taşıyabilirler.Kırmızı kan hücreleri, merkezde sıkışmış düzleştirilmiş diskler olan Ss gibidir..

Beyaz kan hücreleri şekilsizdir, böyleceyYeni diğer hücreler arasında sıkışabilir ve bakteri gibi işgalcilere saldırabilirler.

Dokular nedir?

Aynı aşıyı yapan milyonlarca hücre, vücut tarafından çalıştırılabilmeleri için dokuda gruplanır.Kas dokusu gibi birçok farklı doku türü vardır, Kas, milyonlarca iplik benzeri kas hücresinden oluşur.

muscle cells

Hücrelerin hayatta kalması için neye ihtiyacı vardır?

Hücrelerin hayatta kalabilmek için yiyecek, oksijen ve sulu bir ortama ihtiyacı vardır.Yiyecek ve su, atıkları da taşıyan kan ve diğer vücut sıvıları tarafından sağlanır.Kan ayrıca hücrenin ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini ve kimyasalları içerir.

Sinir hücreleri hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek sinir hücreleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.