Vücut Neden Sıcaktır?

Vücut Neden Sıcaktır?

Vücut Neden Sıcaktır?

Vücudun işlevlerini yerine getirebilmesi için enerjiye ihtiyacı vardır. Bu enerji yanma süreci ile elde edilir. Yanmanın yakıtı, aldığımız besindir. Vücuttaki bu yanmanın sonucu elbette bir ateş veya büyük bir ısı değildir. Hafif, tam olarak düzenlenmiş bir sıcaklıktır. Vücutta görevi oksijeni yakıtla düzenli ve düzenlenmiş bir şekilde birleştirmek olan maddeler vardır.

Vücut sıcaklığı ne kadardır?

Vücut ortalama sıcaklığı 98.6 derece Fahrenheit (37 derece Santigrat) tutar ve bu sıcaklık her zaman korunur. Bu, beyinde gerçekten üç merkezden oluşan ve sıcaklık merkezi olarak bilinen bir merkez tarafından yapılır: kanın sıcaklığını düzenleyen bir kontrol merkezi; Kan düştüğünde sıcaklığını yükselten; sıcaklık çok yüksek olduğunda kanı soğutan başka bir merkez bulunur.

temperature center

Kan sıcaklığı düşerse ne olur?

Sinir sisteminin bir kısmı harekete geçirilir. Bazı bezler, kaslarda ve karaciğerde oksidasyonu artırmak için enzimler gönderir ve iç sıcaklık yükselir. Ayrıca, cildin kan damarları büzülür, böylece radyasyonla daha az ısı kaybedilir. Cilt yüzeyinde bulunan minik bezler bile vücut ısısının dışarı çıkmasını engelleyen yağlı bir madde göndererek yardımcı olur. Titreme, kanın sıcaklığı çok düşük olduğunda otomatik olarak devreye girer. Beynin ısıtma merkezi, ısı üretmek için sizi titretiyor! Kanın sıcaklığı yükselirse, soğutma merkezi çalışmaya başlar. Derinin kan damarlarını genişletir (açar), böylece aşırı ısı radyasyonla giderilebilir ve ter daha kolay buharlaşabilir. Terleme, vücut için hızlı bir serinletme yöntemidir. Bir sıvı buharlaştığında, bulunduğu yerden ısıyı alır.

Sıcaklık merkezi hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek sıcaklık merkezi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.