Uzay istasyonu nedir?

Uzay istasyonu nedir?

Uzay istasyonu nedir?

Uzun süredir Dünya’nın yörüngesinde kalan büyük bir uydudur.Bilim adamları orada aylarca yaşayabilir ve çalışabilirler.Çoğu zaman uzay istasyonu, dünyanın 300 ila 480 km üzerindeki yörüngelerde bulunur.

Astronotlar bir uzay istasyonunda ne yapar?

Çoğunlukla deneyler yaparlar.Astronotlar kendi fiziksel durumlarını kontrol ederler, yeni malzemeler geliştirirler, yeni ilaç yapma yollarını test ederler, farklı bitkiler ve hayvanlar yetiştirirler ve dünyayı ve diğer bedenleri uzayda haftalarca veya aylarca gözlemlerler.Mürettebat üyeleri de uzay istasyonuyla ilgilenmek için zaman harcıyor.Yaşam alanlarını temizlerler, yeni deneyler yaparlar, istasyona eklemeler için hazırlanırlar ve kırılan şeyleri onarırlar.Boş zamanlarında okurlar, eve radyo görüşmeleri yaparlar, egzersiz yaparlar, film izlerler ve fotoğraf çekerler.

space suits

İlk ABD uzay istasyonu neydi?

Skylab, 14 Mayıs 1973’te uzaya gönderildi. Asıl amaç, insanların üç aya kadar ağırlıksız olarak ne kadar iyi yaşayıp çalışabileceklerini görmekti.Mürettebat ayrıca Dünya ve güneş hakkında birçok önemli çalışma yaptı.

Skylab’da örümcekler incelendi mi?

Massachusetts’te bir lise öğrencisi, örümceklerin ağırlıksız olarak ağ örüp öremeyeceğini öğrenmek için bir deney önerdi.Anita ve Arabella adlı iki örümcek uzaya taşındı.İlk başta ağ yapmada sorun yaşadılar.Ancak birkaç gün içinde, güçlü ve mükemmel ağlar inşa etmeye başladılar.Görünüşe göre örümcekler insanlara benziyor.Onlar da ağırlıksız olmaya alışabiliyorlar!

space suits

Uzay istasyonları nasıl inşa edilir?

Parça parça.Geçmişte roketler aynı anda tüm uzay istasyonlarını fırlattı.Ancak günümüzün uzay istasyonları çok daha büyük.Modül adı verilen ayrı odalardan oluşurlar.Her biri bir okul otobüsü büyüklüğünde.Uzay mekikleri modülleri birer birer taşır.Ardından astronotlar, onları yerine taşımak için bir robot kol kullanır ve montajı tamamlamak için uzay kıyafetleri giyerler.

Uzay Takımları hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek uzay takımları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.