Nasıl tok hissederiz?

Vücudun enerji rezervlerini takip etmeyi nasıl başardığını keşfedin

Nasıl tok hissederiz?

Açlık ve Tokluk nedir?

Ne kadar yemek yiyeceğinizi bilmek için, insan vücudunun şu anda ne kadar enerjiye sahip olduğunu değerlendirmenin bir yoluna ihtiyacı vardır. Leptin “daha ​​yaygın olarak“ beslenme hormonu ”olarak bilinir, esas olarak iç yakıt ölçüm cihazımız olarak işlev görür. Yağ hücreleri tarafından yapılır ve beyne vücudun ne kadar yağ içerdiğini ve miktarın yükselip artmadığını belirtir.

Nasıl tok hissedilir?

Yiyecek alımı, hormonlarımızın çoğunu yöneten hipotalamus adı verilen beynin küçük bir bölgesi tarafından düzenlenir. Yağ depoları azaldığında ve leptin seviyeleri düştüğünde, hipotalamus, gıda alımını artırmak ve kaybedilen enerjiyi geri kazanmak için iştah açar. Leptin seviyeleri yüksek olduğunda, iştah bastırılır, yiyecek alımını azaltır ve vücudu yakıtı yakmaya teşvik eder. Başlangıçta leptinin obezite tedavisi için kullanılabileceği düşünülmüştü. Bununla birlikte, gıda alımının önemli bir düzenleyicisi olmasına rağmen, iştahımız, midenin bireyin duygusal durumuna veya gıda tercihlerine ne kadar dolu olduğu ile ilgili diğer birçok faktörden etkilenir. Bu nedenle, leptin mesajını geçersiz kılarak ve yağ depoları yeterli olduğunda bile kilo almak mümkündür.

Mide asidi zararlı mıdır?

Eğer mide asidimiz o kadar güçlüyse, neden bizi hasta eden / bize gıda zehirlenmesine neden olan şeyler sindirim sırasında tahrip edilmiyor? Birçok organizma asidik ortamlarda gelişir veya en azından onlarda hayatta kalabilir. Hastalığa neden olabilecek organizmaları sık sık tüketiriz, ancak küçük popülasyonlarda, hayatta kalsalar bile, vücudumuzda hastalık belirtilerine neden olacak kadar yer alamazlar. Bir seferde yeterince büyük bir popülasyon ortaya çıkarıldığında, mide asidinin sizin için yapacak çok şeyi yoktur ve bazı organizmalar oldukça asidik bir ortamda daha hızlı büyür.

Bunun da ötesinde, tüm gıda kaynaklı hastalıklara canlı organizmalar neden olmaz. Listeria, gıda kaynaklı hastalıkların yaygın bir nedenidir, çünkü organizmanın kendisi bizi hasta etmez, bizim için zehirli atık üreten ürünlerdir bu. Yeterince büyük bir Listeria popülasyonunun daha sonra pişirilen gıdalarda üremesine izin verilirse, organizmalar kendileri pişirme sırasında ölürler, ancak oluşturdukları toksik atık yan ürünler pişerken parçalanmazlar.

Mikroskobik organizmalar çok dirençlidir, çünkü öyle olmaları gerekir.

göbek

Bira Göbeği nedir?

Bira göbeği nasıl, yuvarlak ve sert hale getirir? Normal bir mideden veya yumuşak bir mideden farklı kılan şey nedir? Karnınızı bıçakla yararsanız, önce cildi, sonra deri altı yağını, sonra karın kaslarını, sonra visseral yağları, sonra organlarınızı kesersiniz.

Bu, eğer karnınıza bastırır ve yumuşaklık hissederseniz, deri altı yağınıza bastırıyorsunuz demektir. Kutanöz cilt anlamına gelir ve deri altı yağı anlamına gelir. Eğer karnınıza bastırır ve sert bir şeyler hissederseniz, kaslarınızı zorlarsınız.

Eğer büyük bir göbeğiniz varsa, ama bu çok sert bir haldeyse visseral yağın olduğu anlamına gelir. Viseral derin demektir. Sert haldedir çünkü kası bastırıyorsunuz, ancak kasınızın arkasında şişkinliğe neden olan çok fazla yağ vardır.

Bira göbeği nasıl oluşur?

Bu visseral yağ çok tehlikelidir. Organlarının hemen yanında, onlara nüfuz edebilir. Bu da Alkolsüz yağlı karaciğer hastalıklarına neden olabilir, örneğin Visseral yağ, kalp krizi, felç, diyabet vb. İle en çok ilişkili olan şeydir. Aslında bel ölçünüzü ölçmek, muhtemelen kilonuzu ölçmekten daha iyidir.

Alkol içmek bira göbeğine neden olur. Çok fazla kalori alınır. Ve en önemlisi, genetik miras bira göbeklerine neden olur. Asyalı insanlar kilolarını karnlarında saklama eğilimindedir, bu da diğer ırklardan daha fazla kalp krizi geçirebilecekleri anlamına gelir.

Neyse ki, visseral yağ en tehlikeli yağ türü olsa da, kaybedilmesi en kolay yağdır. Koşmak, yüzmek, bisiklete binmek gibi kardiyolar iç yağları eritebilir. Gidecek ilk yağ türüdür.

Kilo hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek Kilo hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.