Sürüngenler neden güneş ışığını sever?
Kısa Bilgi
Sürüngenler neden güneş ışığını sever?
Sürüngenler soğukkanlı hayvanlardır.Bu, enerji elde etmek için güneşte güneşlenmeleri ve ısınmaları gerektiği anlamına gelir.Sürüngenler güneşi sevmelerine rağmen aşırı ısınabilirler ve ardından gölgeye geçip soğumaları gerekir.Çok soğuk olursa sürüngenler yavaşlar ve hava ısınana kadar uyuması veya kış uykusuna yatması gerekir.
Sub-tropikal bölgelerde bile, birçok yılan kış boyunca kış uykusuna yatar.Sürüngen popülasyonu, soğuk bölgelere gidildikçe azalır.Bir sürüngenin pulları, balıkların pullarından farklıdır.Bir sürüngenin pulları birbirine bağlıdır ve aslında kalın deridir.Aksine, balık pulları derinin üstüne yapışır.
Kan damarları bir sürüngen derisinin alt katmanından geçer, ancak bir balığınki değildir.Sürüngenler büyüdükçe düzenli olarak deri değiştirir veya dış deri katmanlarını dökerler.Yılanlar ve solucan kertenkeleleri bu deri katmanını tek parça halinde dökerler.Diğer sürüngenler onu birkaç küçük parça halinde dökerler.
En büyük ve en küçük sürüngenler hangileridir?
Nehir ağzı timsahı 7 metreden daha uzundur.En küçük sürüngen Britanya Virjin Adaları kertenkelesidir.Yalnızca 18 milimetre uzunluğundadır.
Sürüngenler hızlı mı hareket eder?
Kaplumbağalar karada çok yavaş olabilir ancak bazı sürüngenler çok hızlıdır.Dikenli kuyruklu iguana saatte 35 kilometre koşabilir.
Sürüngenler kaç yumurta bırakır?
Bazı kaplumbağalar bir mevsimde sadece bir yumurta bırakır.Kaplumbağalar her mevsim birkaç kez yaklaşık 150 yumurta yumurtlar.Yılanlar üç ila 100 yumurta bırakabilirken, timsahlar bir seferde 20 ila 90 yumurta bırakır.
Kuzey ve Güney Kutuplarında sürüngenler yaşayabilir mi?
Sürüngenlerin çoğu ılık ve nemli bölgelerde bulunur.Soğukkanlı oldukları için kutup bölgelerinin dondurucu sıcaklığında uzun geceler boyunca yaşayamazlar.Sürüngenler kendilerini ısıtmak için düzenli güneş ışığına ihtiyaç duyar.
Sürüngen popülasyonu hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek sürüngen popülasyonu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla