Dünya'ya meteor çarpma şansı nedir?
Kısa Bilgi
Dünya’ya meteor çarpma şansı nedir?
Bir göktaşı, Güneş’in etrafında dönen küçük gezegenler arası bir nesnedir;bunlar genellikle asteroitlerden veya kuyrukluyıldızlardan kopmuş parçacıklardır.Her gün yaklaşık dört milyar göktaşı Dünya’ya düşer, ancak bunların çoğu küçük boyutta, bir toz zerresinden daha büyük değildir ve Dünya’nın atmosferine girdiklerinde buharlaşır.Çok daha büyük bir şeyin geçmeyi başarması nadirdir.NASA’ya göre yılda yaklaşık bir kez araba büyüklüğünde bir asteroit Dünya’nın atmosferine çarpıyor, ancak çoğu girişte yanıyor.Ancak bazıları bunu başarır;1985’te yapılan bir çalışma, insanlara meteorların çarpma oranının yılda 0.0055 veya her 180 yılda bir olduğunu hesapladı.
Bir Göktaşı Tarafından Yaralanmış insan var mıdır?
Bu özellikle ender rastlanan onur, 1954’te Ann Hodges’a verildi. Alabama, Sylacauga’daki kanepesinde uyurken, 8 poundluk bir göktaşı radyodan sıçradı ve kalçasına çarptı. Şok ve futbol şeklindeki büyük bir çürük dışında zarar görmemişti. ABD Hava Kuvvetleri, siyah nesnenin aslında bir göktaşı olduğunu onayladıktan sonra, Ann Hodges ile ev sahibesi arasında kime ait olduğu konusunda yasal bir savaş başladı. Ann’in ev sahibesi, kayanın mülküne düştüğü göz önüne alındığında, kayanın sahibi olduğunu hissetti, ancak sonunda 500 ‘a mahkemeden ayrıldı. Ann ve kocası, göktaşını küçük bir servet karşılığında satmayı umdular, ancak büyük teklifler gelmeyince, onu hala bulunduğu Alabama Doğa Tarihi Müzesi’ne bağışladılar.
Bir yılda Dünya’ya kaç göktaşı çarpar?
Dünya’da yaklaşık 24.000 göktaşı bulundu, ancak okyanuslarda veya ıssız yerlerde henüz bulunamayan çok sayıda göktaşı var.Son araştırmalar, her yıl 100 ila 2.000 meteorun Dünya’ya indiğini gösteriyor.Bir tane bulacak kadar şanslıysanız, birkaç dolar kazanabilirsiniz.Uzay taşları gram başına yaklaşık 2 dolara satılma eğilimindedir, biri düştüğünü görürse daha da değerli olurlar.
Pound göktaşı hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek pound göktaşı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla