Roma İmparatorluğu neden ikiye bölündü?

Roma İmparatorluğu neden ikiye bölündü?

Roma İmparatorluğu neden ikiye bölündü?

İmparator Diocletian, İmparatorluğun bir kişi tarafından yönetilemeyecek kadar büyük olduğunu düşünüyordu. İmparatorluğu ikiye böldü ve Maximian’ı batı kuzeyi yönetmesi için atadı.

İmparator Konstantin kimdi?

Konstantin, Hristiyanlığı kabul eden ilk Roma imparatoruydu.Selefi Diocletian, Hıristiyanlara zulmetmişti, ancak Hıristiyanlığa dönüşmesinden milattan sonra 312’de, Konstantin yeni dini teşvik etti.Sonunda onu Doğu Roma İmparatorluğu’nun resmi dini yaptı.M.s. 330 ile Konstantin, Bizans’ı Doğu İmparatorluğu’nun başkenti yapmaya karar verdi ve adını Konstantinopolis olarak değiştirdi.Artık Türkiye’de İstanbul olarak bilinmektedir.Batı İmparatorluğu zayıfladıkça Doğu İmparatorluğu iktidarda güçlendi.

kissing

Öpüşmek nasıl ortaya çıkmıştır?

Bu garip alışkanlık nereden geldi?Doğuştan değil, kültürel görünüyor.Güney Pasifik adalarındaki insanlar büyük sevgililerdi, ancak Avrupalılar gelmeden önce öpüşmek hakkında hiçbir şey bilmiyorlardı.Tüm Avrupalılar öpüşmeyi onaylamadı.Orta Çağ’ın sonlarına doğru Katolik Kilisesi, Tanrı’ya saygı duyarak öpüşmenin kabul edilebilir olduğunu, ancak fuhuş amacıyla öpüşmenin ölümcül bir günah olduğunu kararlaştırmıştı.Bilimsel olarak öpüşmenin bir amacı olabilir.Ağız ve dil, uyarıldığında hormonların ve endorfinlerin salınmasını tetikleyerek öpüşenlerin ruh halini yükselten sinir uçlarıyla doludur.Ancak öpüşmenin başka bir rolü olabilir.Orijinal ‘Eskimo öpücüğü’, yanaktaki koku bezlerinin ürettiği kokuyu örneklemek için bir teknik olabilir.Araştırmalar, kadınların bilinçaltında kendilerinden farklı bağışıklık sistemi proteinlerini kodlayan genlere sahip erkeklerin kokusunu tercih ettiklerini gösteriyor.Bağışıklık sistemi proteinlerini karıştırmak, daha sağlıklı yavrulara neden olabilir.

Dolayısıyla, tükürük, sebum, yiyecek bitleri ve yaklaşık 278 farklı bakteri türü değiş tokuş edildiğinde olumlu bir şey olabilir.

Batı İmparatorluğu hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek batı imparatorluğu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.