Neden yaşlanıyoruz?

Neden yaşlanıyoruz?

Neden yaşlanıyoruz?

Nesneler yıpranır ve bedenlerimiz bir istisna değildir. Yaşlanma bir hastalık değil, doğal bir olaydır. Yaşlanmanın iki yönü var gibi görünüyor: doğa (genetik etkiler) ve yetiştirme (çevresel etkiler). Yaşlanma büyük ölçüde genetik kontrol altındadır. Pek çok bilim adamı, genetik olarak yüz yıldan daha kısa bir süre içinde ölmeye programlandığımızı söylüyor.

Vücudumuzun tek tek hücrelerinin farklı yaşam süreleri vardır.Mide hücreleri yaklaşık iki gün, kırmızı kan hücreleri 120 gün, kemik hücreleri yaklaşık otuz yıl ve bazı beyin hücreleri ömür boyu sürer.Ancak bu hücreler ölmeden önce çoğalırken, organizmanın bir bütün olarak sınırlı bir ömrü vardır.Kendimize ne kadar iyi bakarsak bakalım, bedenlerimiz yıpranır, kapanır ve ölür.

Yaşlanmanın nedenleri nelerdir?

Yaşlanmanın diğer yönü, yetiştirme veya çevresel kısım, büyük ölçüde DNA’mızdaki değişikliklerin veya mutasyonların birikmesidir.Bunlar metabolik kapasite kaybına yol açar;kas ve deri hücreleri zamanla yenilenme yeteneklerini yavaş yavaş kaybeder.

İyi haber şu ki, yaşlanma sürecinin bir kısmını kontrol edebilirz.İyi diyet, ılımlı alkol kullanımı, tütünden kaçınılması, güneşin ultraviyole ışınlarına aşırı maruz kalma önlenmesi ve bir egzersiz rejiminin yaşlanma sürecini yavaşlatmaya katkıda bulunur.

years old

Canlılar ne kadar yaşar?

Bir sekoya ağacı 2500 yıl yaşayabilir.Bir fare tipik olarak dört yıldan daha az yaşar.Bir karasineğin yirmi beş günlük bir ömrü vardır.Yüz gerdirme on yıl iyidir.

Bazı bilim adamları bir gün ölümsüzlüğün sırrını açığa çıkarabileceğimize inanıyor, ama gerçekten insanların sonsuza kadar yaşamasını istiyor muyuz?

Kemik hücreleri hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek kemik hücreleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.