Neden dünyada bu kadar çok renk var?

Neden dünyada bu kadar çok renk var?

Neden dünyada bu kadar çok renk var?

Aslında görebildiğimiz sadece üç renk var. Gözlerimizde koni adı verilen renk algılama hücreleri bulunur. Üç tür vardır ve her biri bir rengi algılayabilir. Renkler kırmızı, yeşil ve mavidir. Ancak gözünüzdeki koniler, içeri giren ışığa oldukça geniş bir şekilde yanıt verir, Yani, bazı kırmızı ışık da yeşil konileri ve daha az ölçüde mavi konileri uyarır. Biraz mavi ışık yeşil konileri ve kırmızı konileri biraz daha az uyaracaktır. Ve biraz yeşil ışık mavi ve kırmızı konileri canlandıracaktır.

Renkleri nasıl görüyoruz?

Renkleri gördüğümüzde, bunun nedeni ışığın nesnelerden ve gözümüze sıçramasıdır. Bazı ışık renkleri nesneler tarafından emilir ve bazıları geri yansıtılır. Yani, bir şey sarı görünüyorsa, bunun nedeni sarı ışığın gözlerimize yansımasıdır.

Ana ışık kaynağımız güneştir. Güneşten gelen ışığın Dünya’ya ulaşması sekiz dakika sürer. Görünür spektrum, görebildiğimiz farklı renklere görünür spektrum denir. Güneşten gelen beyaz ışık, ışığın tüm renklerinin birbirine karışmasıdır. Sarı ışık, çiçek yaprakları tarafından göze yansıtılır. Gözdeki sensörler, beyne nesnenin sarı olduğunu söyler. Sarı hariç güneşten gelen tüm renkler yapraklar tarafından emilmiştir. Yalnızca sarı, göze geri yansır. Beyaz ışığı bir prizmadan geçirirsek, gökkuşağının tüm renklerine bölünür. Renkler ışıktan gelir. Tüm renkler zaten ‘beyaz’ ışığın içindedir.

Sarı ışık hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek sarı ışık hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.