Mevsimlerin oluşmasının nedeni nedir?

Mevsimlerin oluşmasının nedeni nedir?

Mevsimlerin oluşmasının nedeni nedir?

Mevsimlerimiz var çünkü Dünya kendi ekseni etrafında eğilmiş durumda. Dünya güneşin etrafında hareket ederken, güneşe doğru eğimli yarım küre daha fazla güneş ışığı alır ve bu yaz zamanıdır. Fazla güneş ışığı nedeniyle günler daha uzundur ve hava ılıktır. Güneşten uzağa doğru eğilmiş yarım küre daha az güneş ışığı alır, kış zamanı günleri daha kısa ve daha soğuktur. Ekvatora yakın alan her zaman güneş ışınlarına maruz kalır, tüm yıl boyunca ılıktır. Bu, mevsimler arasında çok az fark olduğu anlamına gelir.

Gün batımları neden turuncudur?

Renkli gün batımları, güneş batarken ışığın havadaki toz ve su parçacıkları tarafından saçılmasıyla meydana gelir, Gün batımında, ışık atmosfere sığ bir açıyla çarptığı için çok daha fazla alt kalınlıktan geçer.Işığın havadan ne kadar uzaklaşması gerekiyorsa, toz parçacıkları tarafından dağılma ve kırmızı renge neden olma olasılığı o kadar yüksektir.

east

Güneşin doğudan doğmasının nedenleri nelerdir?

Dünyanın dönüş yönü, güneşin doğudan doğduğu ve batıdan battığı anlamına gelir.Kuzey Kutbu’nda durduğunuzu ve Dünya’ya baktığınızı hayal ederseniz, saat yönünün tersine dönecektir.Başka bir deyişle, Dünya doğuya doğru döner, bu nedenle güneş önce o yönden görünür hale gelir.

Dünyanın ekseni nedir?

Dünyanın ekseni, Dünya’nın coğrafi merkezinden geçen ve etrafında döndüğü hayali bir çizgidir.Ekseni bir portakalın ortasından itilen bir çubuk gibi düşünebilirsiniz, Eksen güneşe göre dikeyden 23,5 ° ‘lik bir açıyla eğilir.Hala bu eğilmenin nedenini bilmiyoruz.

east

Ülkelerde zamanlar neden farklı?

Diğer ülkelerdeki saatlerin, her yerde yaklaşık aynı saatte aydınlık ve karanlık olacak şekilde ayarlanması gerekir.Bu ayarlama olmadan, insanlar örneğin şafağın akşam saat 10’da olduğunu bulabilir.1884’te, Londra, İngiltere’deki Greenwich’ten ölçülen dünya çapında saat dilimleri belirlendi, Greenwich’in doğusundaki veya batısındaki her saat diliminin farklı saatlerde öğlen vardır.Her bölge, komşu bölgesinin bir saat ilerisinde veya gerisindedir, her bölgenin batısında bir saat önce ve doğuda bir saat sonra bulunur.

kuzey ışıkları nedir?

Kuzey ışıkları, bazen uzak kuzey bölgelerinde gece gökyüzünde görülen soluk, titreyen, renkli ışıklardan oluşan çizgiler ve tabakalardır.Uygun isimleri aurora borealis’tir, aynı etki aurora australis olarak bilinen uzak güneyde de meydana gelir.Kutup ışıkları, Dünya yüzeyinden 100 kilometre yukarıda yer alır.Güneşten gelen elektrik yüklü parçacıklardan kaynaklanırlar,

Renkli ışıklar hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek renkli ışıklar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.