İnsanların kuyruklarının olmamasının nedeni nedir?
Kısa Bilgi
İnsanların kuyruklarının olmamasının nedeni nedir?
Dış görünüşe rağmen, insanların aslında kuyrukları vardır.Gelişimin ilk aşamalarında, insan embriyoları, tüm vücut uzunluklarının altıda birini ölçen çıkıntılı kuyruklara sahiptir, ancak embriyo bir fetüse dönüşürken, kuyruğu vücuda geri çekilir.Kuyruk kemiğinin (koksiks) körelmiş bir yapı olduğu yaygın olarak kabul edilmektedir.Ancak bu yalnızca insanların azınlığı için geçerlidir.
Çoğu zaman, kuyruk bir çocuğun içinde sekiz veya dokuz yaşına kadar gelişmeye devam eder.Bu ‘yumuşak kuyruk’ omurları içermez, yalnızca kan damarları, kaslar ve sinirler içerir ve genellikle pigment içermeyen saçlar geliştirir.Kuyruk, büyüme boşluğuna bağlı olarak ince, kıvrımlı bir formasyona zorlanır ve ergenlik ergenliğine kadar pelvis ve alt omurga çevresinde sıkışıp kalır.Kadınlarda 13-16, erkeklerde 15-18 yaşlarında beyin, yapıyı parçalayan (1.5 metre uzunluğa ulaştığı bilinen) oreksin olarak bilinen büyük miktarda nöropeptit hormonu salgılar.
Hamilelik sırasında ortaya çıkan komplikasyonlar - doktorların yoğun sigara, alkol veya yüksek kornişon alımıyla bağlantılı olduğuna inandıkları komplikasyonlar kuyruğun büyüyen fetüsün dışında kalmasına neden olabilir.Bu nadirdir ve anne genellikle düşük yapar çünkü kuyruk hatırı sayılır oranda büyür ve bebeği boğar.Yeterince erken tespit edilirse, doktorlar hormon enjeksiyonları ile kuyruğun büyümesini kontrol edebilir ve bebeğin doğumunda basit bir ampütasyon prosedürü ile onu çıkarabilir.Ampütasyonu reddeden anne vakaları bildirilmiştir.Kayıtlardaki en uzun insan kuyruğu, böyle bir annenin Fransız oğluna aitti.30 santimetre uzunluğundaydı.
Neden insanların kuyrukları yok?
Elbette insan dahil tüm hayvan türleri, milyonlarca ve milyonlarca yıl içinde çok kademeli olarak gelişmiştir. Bu şekilde, her hayvan vücudunun özellikle yararlı olan kısımlarını güçlendirir ve iyileştirir ve çok kullanışlı olmayan çeşitli kısımlar azalır veya adapte olur. Bu evrim çok, çok yavaş gerçekleşir ve değişiklikler ancak sayısız nesiller boyunca görülebilir. Dört ayaklı hayvanlarda kuyruk denge için çok önemlidir ve çoğu durumda, örneğin maymunlar ağaçların arasında sallanırken, neredeyse başka bir uzuv olarak kullanılır. Ancak insan iki ayak üzerinde yürür ona iki ayaklı denir ve denge için kuyruğa ihtiyacı yoktur.
Kuyruklar hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek kuyruklar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla