Fotoğraflardaki kırmızı göz neden olur?
Kısa Bilgi
Fotoğraflardaki kırmızı göz neden olur?
Bunun nedeni, flaş ışığının irisin (gözün renkli kısmı) göz bebeğini kapatması için çok hızlı oluşmasıdır.Sonuç olarak flaş, gözün merceği tarafından gözün arkasındaki retinaya odaklanır.Retina minik kan damarlarıyla kaplıdır ve bu kırmızı damarlar gözün merceğiyle tekrar kameraya odaklanır.Bu, fotoğraftaki gözlerin kırmızı görünmesine neden olur.
Göz bebekleri ne kadar açıksa, kırmızı göz etkisi o kadar büyük olur, çünkü aydınlatılmış retina o kadar fazla görülebilir.Bu etki genellikle açık göz rengine sahip kişilerde ve ayrıca gözleri daha açık olma eğiliminde olan çocuklarda daha belirgindir.Bunun nedeni, soluk süsenlerin içinde daha az melanin içermesi ve retinaya daha fazla ışığın geçmesine izin vermesidir.
Kırmızı göz etkisi nedir?
Kırmızı göz etkisi, gece görüşünü iyileştirmek için retinanın arkasında ışığı yansıtan bir katmana sahip olan kediler gibi birçok hayvanda da görülür.Bu katman, rengi hayvandan hayvana değişiklik gösterse de kırmızı göz etkisini de artırır.
Kırmızı göz efekti, yakındaki bir duvarı hedef alan ve böylece göze farklı bir açıyla giren bir sıçrama flaşı kullanılarak veya ana kameradan önce bir dizi düşük seviyeli flaş kullanan özel bir kamera kullanılarak azaltılabilir.Bu, irisin büzülmesini ve etkiyi azaltmasını sağlar.Bir odadaki aydınlatmanın artırılması Böylece göz bebeklerinin yeterince açık olmaması da etkiyi azaltır.
Kameralar filmleri nasıl kaydeder?
Bir film kamerası, her saniyede 24 kare çeker.Bu kareler önümüze yansıtıldığında (yine saniyede 24 kare ile), tüm hareket akıcı görünür.Aslında saniyenin 1 / 24’ünde bir biraz farklı hareketsiz fotoğraflar gördüğümüzün farkında bile değiliz.Bir kare ile diğeri arasındaki zaman aralığında boş ekran fark edilmez, çünkü retina üzerindeki ilk karenin görüntüsü, bir sonraki gelmeden önce önemli ölçüde kaybolmaz.
Fotoğraf nasıl üretilir?
Kameralar, ışığa duyarlı bir yüzey üzerinde bir görüntü oluşturmak için ışığı odaklayarak çalışır, bazı kameralar ise görüntüyü ışığa duyarlı film üzerinde oluşturarak çalışır.
Renkli slaytlar veya baskılar yapmak için kullanılan filmde olduğu gibi bazen film, ışığa maruz kaldığında renk değiştiren boyalar kullanır. Önceleri, film veya cam plakalar, ışığa duyarlı malzeme olarak gümüş bir bileşik kullanıyordu. Fotoğrafik bir baskı oluşturmak için görüntü, ışığa duyarlı kağıdın yüzeyine yansıtılır. Baskıyı görünür kılmak ve ışığa maruz kaldığında daha fazla değişiklik olmasını önlemek için kimyasallarla işlemden geçirilir.
Dijital kameralar yeni bir gelişmedir. Aldıkları görüntüyü depolanan elektrik sinyallerine dönüştürürler, bu sinyaller daha sonra bir bilgisayar tarafından okunabilir ve ekranda bir resim oluşturmak için kullanılabilir ve bu daha sonra yazdırılabilir.
Kırmızı göz efekti hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek kırmızı göz efekti hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla