İnsan nasıl şaşı olur?

İnsan nasıl şaşı olur?

İnsan nasıl şaşı olur?

Parmaklarınızın özel bir yanı yok. Bir kalem de işe yarar. Normal bir Televizyonda, resim çerçevesi saniyede 24 defa yenilenir. Hareket böyle algılanır. Bu aynı zamanda hareketli görüntü kaydı ve projeksiyon için de geçerlidir. Kareler arasında, ekranın karardığı kısa bir süredir. Bu, yeni bir taramaya başlamak için taranan elektron demetinin ekranın altından yukarıya hareket ettiği dönemdir. Gözlerimiz, kısmen ekrandaki fosfordan gelen ışığın yavaş yavaş azalması nedeniyle taramayı veya boşluk dönemini fark etmez, ancak çoğunlukla görmenin kalıcılığı olgusundan kaynaklanır.

Parmaklarımı TV ekranının önünde hızla bir yandan diğer yana hareket ettirdiğimde, neden birden fazla görüntü görüyorum?

Bu nedenle, bir bilgisayarın veya Televizyon ekranının önünde parmağınızı (veya kaleminizi) salladığınızda, aslında saniyede 24 kez yoğunlukta değişen bir ışık kaynağından geçiyor. Bu, parmağın kırık ve ayrılmış görüntülerine yol açar. Bu kelimeleri yazarken, parmağımı bilgisayar ekranında hızla gezdirirken gördüğüm ayrı Görsellerin sayısını tahmin etmeye çalıştım. Her saniye dört geçiş yaptığımı tahmin ettim ve her geçişte yaklaşık altı parmak gördüm. Bu nedenle, herhangi bir ek ekipman olmadan, ekranımın aydınlatmasının saniyede yaklaşık 24 kez dalgalandığını söyleyebilirim! Dene.

Bu arada, benzer bir ölçüm tekniği ile evinizdeki veya ofisinizdeki tüp ışığının saniyede yaklaşık 50 kez dalgalandığını da gösterebilirsiniz. Bu, Hindistan’daki alternatif akım (AC) elektrik kaynağının frekansıdır.

computer screen

Bilgisayarımda çalışırken ve bilgisayar ekranı ile gözlerimin arasına parmağımı koyduğumda, parmağımın yarı saydam bir çift görüntüsünün görülmesinin nedeni nedir?

Gözlem, iki gözle kutsanmış olmanızdan kaynaklanıyor.Gözlerinizden birini kapatın ve sadece bir tane yarı saydam olmayan Görüntü göreceksiniz.Her iki gözünüzü ekrana odakladığınızda, beyin iki Görüntüyü alır ve onları tek bir resimde birleştirir.Ancak üzerinde odaklanmadığı bir ara nesneden gelen görüntüleri aynı anda birleştiremez.

İnsan neden bazen çift görür?

Yani, iki görüntü görüyorsunuz ve birbirlerine göre yer değiştirmişler.Gözleri birbirinden ayıran küçük mesafe nedeniyle her gözden parmak arasındaki çizgi farklıdır.Görüntülerin yarı saydamlığı, bir göze gelen ekranın ışığının diğer göz için tamamen engellenmemesinden kaynaklanmaktadır.Bir gözü ve ardından diğerini kapattığınızda görüntünün değiştiğini de fark edeceksiniz.Buna paralaks denir.Modern kameralar bunu bir nesneye olan mesafeyi belirlemek ve lensin odağını otomatik olarak ayarlamak için kullanır.

TV ekranı hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek tv ekranı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.