İlk Resimleri Kim Yaptı?

İlk Resimleri Kim Yaptı?

İlk Resimleri Kim Yaptı?

Günümüzde pek çok sanatçı, etrafındaki dünyayı göstermek için hiçbir çaba sarf etmedikleri resimler yapıyor. Ama insan resim yapmaya başladığında, yapmak istediği de tam olarak buydu. Binlerce yıl önce erken insanın yaşadığı mağaralarda, hayvanları olabildiğince gerçekçi gösteren resimler bulundu, bunlar Avrupa’nın Eski Taş Devri insanları tarafından yapıldı.

Binlerce yıl sonra, Mısırlılar insanın ilk medeniyetlerinden birini yarattıklarında, resimler de gerçeğe benziyordu. Mısırlılar ölümden sonra bir hayat olduğuna inanıyorlardı, bu yüzden hayatlarında olup biten her şeyi mezarlarının duvarlarına boyadılar. Hayvanlar, tekneler ve diğer nesnelerle birlikte erkek, kadın ve çocuk figürleri vardı. Muhtemelen Çinliler dışında her yaştan en sanatsal insanlar, M.Ö. 500 civarında ihtişamlarının zirvesinde olan Yunanlılardı. Heykellerdeki amaçları, yaşamın taklidiydi, ama mükemmel ya da ideal biçimindeki yaşam.

Yakın Doğu’da ortaya çıkan Hıristiyanlık, sanatta önemli bir değişim getirdi. Eski sanatın natüralizmi, fiat tasarımları ve sembolizm ile Doğu tarzlarına bırakıldı. Yaklaşık 500 ila 1500 arasında süren Ortaçağ döneminde, fresk ve aydınlatıcı el yazmaları sanatı mükemmelleştirildi. Fresk, fırça ile doğrudan taze alçıya boyanarak yapılır, böylece kuruduğunda resim duvarın kalıcı bir parçası olur. El yazmaları veya kitapların ‘tezhip’ adı verilen illüstrasyonları keşişler tarafından yapılmıştır. Mükemmel mektuplar, resimler ve tam sayfa illüstrasyonlar yaptılar.

Mona Lisa’nın kaşlarına ne oldu?

Leonardo da Vinci’nin en tanınmış konusunun sık sık tartışılan esrarengiz gülümsemesi olsa da, kaş çizgisinin daha yakından incelenmesi bazı ilginç keşifler ortaya çıkarır.* Mona Lisa’nın * kaşlarının ve kirpiklerinin olmaması dönemin modasına uygun olabilir, ancak daha yeni araştırmalar onun her zaman kaşsız olmadığını ortaya çıkardı.

paintings

Mona Lisa’nın gizemi nedir?

2007’de bir Fransız mühendis, 16. yüzyılın başlarındaki portrenin 240 megapiksellik taramalarını inceleyerek 3.000 saat harcadı.Pascal Cotte, restorasyon ve temizlik nedeniyle kademeli olarak aşındığına inandığı, çıplak gözle görülemeyen sol kaş izlerini tespit edebildi.Bu, sanat tarihçisi Giorgio Vasari’nin 1550’de yazdığı tablonun tanımıyla örtüşmektedir: ‘Kaşlar, saçların etten çıkma şeklini gösterdiği için daha doğal olamazdı.’

Mona Lisa nasıl restore edildi?

Mona Lisa gibi resimler ve genellikle üzerine boyandıkları keten kanvas veya ahşap, çevresel koşullara (nem, sıcaklık, doğrudan güneş ışığına maruz kalma) karşı hassastır ve zamanla görünümleri önemli ölçüde değişebilir.Orijinal resim üzerindeki eski vernik veya onu korumaya yardımcı olmak için uygulanan ek katmanlar, zamanla sararır ve koyulaşır, alttaki ışığı ve renkleri belirsizleştirir.Sanat koruma uzmanları, mikroskoplar, kimyasal analizler ve kızılötesi teknoloji yardımıyla resimleri orijinal hallerine geri yükler.Yumuşak fırçalarla verniği inceltme ve kuru temizleme gibi teknikler kullanırlar ve su yerine tükürük bazen temizlik maddesi olarak kullanılır - sıcaklık ve enzim içeriği kirde bulunan lipitler ve proteinler üzerinde etkilidir.

Tablolar hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek tablolar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.