Aynalar nasıl yapılır?

Gözünüze bakmanıza izin veren tarihi süreci anlayın

Aynalar nasıl yapılır?

Aynalar neyden yapılır?

Çağlar boyunca ayna oluşturmak için çok sayıda farklı malzeme kullanılmıştır. Obsidiyen orijinal olarak kullanılmış, tarih boyunca çeşitli zamanlarda altın, gümüş, alüminyum ve bronz da kullanılmıştır. İlk başta taşlar yansıtıcı bir yüzey oluşturmak için çok cilalanmış, ancak bugün süreç biraz daha gelişmiş ve düzenli hale getirilmiştir.

Aynanın içindeki maddeler nelerdir?

İlk olarak herhangi bir leke ayna görüntüsünde bozulmalara neden olabileceğinden yansıtıcı bir kaplama genellikle, gümüş, alüminyum, cam mümkün olan en yüksek standartda parlatılması gereken bir tabakaya uygulanır. Geri kalan çözelti daha sonra dökülür ve cam kurutulur. Aynanın arkası kaplamayı korumak için koruyucu bir madde ile kaplanmıştır.

Ayna tipleri nelerdir?

Aynanın türüne bağlı olarak farklı şekillerde oluşturulurlar. Daha ağır camlar ile daha ağır cam tabakaları daha sağlam olması için üretilirken, seri üretimde çok parlak metaller kullanılabilir. Bazı optik aletlerde, belirli ışık türlerini daha iyi yansıtan farklı kaplamalar kullanır. Örneğin ultraviyole ışığını yansıtan alüminyum, gümüşten daha iyidir.

ayna

Aynada fotoğraf nasıl çekilir?

Aynada çekici göründüğümüzü düşünürüz ama resimlerde ve videolarda neden ucube gibi görünürüz? En büyük sebeplerden biri, aynada tersine çevrilmiş imajınıza bakmaya alışkın olmanızdır. Aynalar görüntüleri yansıtır ve soldan sağa doğru ters çevrilmiş olduğunu görürsünüz. Resim ve videoda durum böyle değildir. Pek çok psikolog bunu incelemiştir ve insanların, yansıyan görünümleriyle fotoğraf görünümlerinden çok daha rahat olduklarını görmüşlerdir, çünkü her sabah uyanıp gördükleri kişi aynanın karşısındaır.

Ayna da neden güzel görünürüz?

Temelde kayıt sırasında çıkardığımız sesten hoşlanmamamızın nedeni ile aynıdır. Normal bir şekilde konuştuğunuzda, kendi kafanızdaki ses yankısını da duyarsınız ve kaydedilmiş sesinizi duyduğunuzda bu etkinin yok olduğuna tanık olursunuz.

Aynada anında geri bildirim alırsınız ve yüz ifadenizi ve duruşunuzu hoş bir şeyle değiştirirsiniz. Bir fotoğrafla yalnızca neye benzediğinizi tahmin edebilirsiniz ve insanlar muhtemelen bir fotoğrafta telafi edip iyi görünmek için çok uğraşırlar. Ek olarak, fotoğrafın çekildiği fotoğraf makinesinin odak uzaklığı ve ışıklandırma ile de ilgisi vardır. Odak uzaklığı, temel olarak kameranın görüş alanının ne kadar geniş olduğu demektir. Senden bir adım uzak durup fotoğrafını çekiyorsam, kamera sadece yüzünü mü yakalayacak? Yoksa çok daha fazla bir şekilde arka planı mı çekiyor? Odak uzaklığı milimetre cinsinden ölçülür. Kamera telefonlarının çoğu, 28mm veya daha düşük gibi çok geniş bir odak uzaklığına sahiptir. Bu, geri çekilmek zorunda kalmadan pek çok konuyu yakalamanıza izin verecektir, ancak aynı zamanda portreler için en iyi odak uzaklığı bu değildir. Yakın çekimler için yüz ve burun gibi uzuvları uzatarak, gerçekte olduğundan daha uzun veya daha büyük görünmelerini sağlar. Gerçek vizyonumuza yakın odak uzaklığı bu değildir. Bu, 35mm ila 50mm aralığında kamera lenslerinin portre fotoğrafçılığı için harika olduğu düşünülür.

Ayna ve kamera arasındaki fark nedir?

İnsanlar genellikle düşük kaliteli kameralarda ve aydınlatmada daha kötü görünüyorlar. Genel olarak aynaya bakarsanız, muhtemelen banyodasınız, genellikle parlak ışıklara ve parlak duvarlara sahip bir odadır. Bu, odanın etrafında çok fazla ışık sıçrayacak ve uzuvları ve gölgeleri düzeltecektir. Açık havada parlak ışıkla çekilen fotoğraflar çok fazla netliğe veya parlak vurgulara neden olabilir. Günümüzde fotoğrafların çoğu, özellikle de DSLR ve aynasız kameralarla karşılaştırıldığında bile çekingen olmayan bir kameralı cep telefonu ile çekiliyor. Fotoğrafların çoğu zaman daha düşük bir dinamik aralığa sahip olduğundan gölge / ışık kontrastları daha şiddetli hale gelir ve bu da yüzlerin baktığınızdan farklı görünmesini sağlar. Bu yüzden biraz fazla pozlanmış bir görünüm iyi görünme eğilimindedir Ayrıca odak uzaklığına bağlı olarak yüzünüz deforme olabilir. Birçok telefon kamerası “geniş” (odak uzaklığı <50mm), yani ortadaki şeyleri hafifçe şişkin hale getirerek güzel yüzünüzü daha da çarpıtır,özellikle de burunların çok büyük görünmesini sağlar. Portre fotoğraflarının çoğu, yüzü sıkıştırmak ve daha güzel görünmesini sağlamak için daha uzun odak uzaklığı ile çekilir.

Ayna hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek ayna hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.