Güneş ocaklarında cam levhanın kullanımı nedir?

Güneş ocaklarında cam levhanın kullanımı nedir?

Güneş ocaklarında cam levhanın kullanımı nedir?

İçerideki sıcaklığı yükseltmek için, bir güneş ocağı, güneş ışığından mümkün olan maksimum enerjinin içeri girmesine ve çevreye yeniden radyasyon yoluyla en az miktarı kaybetmesine izin vermelidir. Güneş enerjisinin çoğu, görünür radyasyon aralığında yoğunlaşmıştır. Bu aralıktaki bir cam levha şeffaftır, bu nedenle Güneş enerjisinin büyük bir kısmının ocağa girmesine izin verir. Ocak içindeki sıcaklık en fazla 100 santigrat dereceye çıkabilir. Bu sıcaklıkta, radyasyonun çoğu kızılötesi aralıktadır; başka bir deyişle, ısı radyasyonudur. Bu dalga boylarında cam çok şeffaf değildir. Bu radyasyon kuzinenin içine hapsedilerek sicaklik arttirilir. Elbette, sonuçta, dışarı çıkan enerji, gelen enerjiye eşit olmalıdır. Bu denge, ancak ocak sıcaklığı yükseltildikten sonra elde edilir. Ancak ocaktan tek istediğimiz, yiyeceği pişirmek için içindeki sıcaklığın yükselmesi. Bir güneş enerjili ocakta, cam levha atmosferdeki karbondioksite çok benzer bir rol oynar. Karbondioksit, güneş ışığının Dünya’ya ulaşmasına izin verir, ancak sıcaklık yaşam için uygun bir aralığa yükselene kadar uzaya geri dönen ısı radyasyonunun önemli bir bölümünü emer.

Güneş ocakları nasıl çalışır?

Birçok insan tarafından doğru bir şekilde anlaşılmayan bir nokta var.Cam tabakanın veya karbondioksitin rolü, ocakın sıcaklığını veya toprak sıcaklığını, giden enerjinin gelen enerji ile aynı olacak şekilde bir seviyeye yükseltmektir.Gelen enerjinin miktarı değişmedi.Cam levha ve karbondioksit her ikisi de battaniye gibi davranır.

Başka bir tür battaniyeden bahsetmişken, kış geceleri kendimizi bir yün çeşidiyle örtüyoruz.Bu durumda enerji kaynağının vücut metabolizması yoluyla üretilen ısının battaniyenin içinde olduğunu anlamalıyız.Sıcaklığımızın rahat bir aralıkta kalmasını sağlamak için battaniyenin kalitesini ve kalınlığını ayarlıyoruz.Yaşamakla ilgili pek çok fizik var.Ancak bebekler bile bunu hızlı bir şekilde, neredeyse otomatik olarak öğrenir.

Güneş ocağı hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek güneş ocağı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.