Gerçekten sonsuza kadar yaşamak ister miyiz?

Gerçekten sonsuza kadar yaşamak ister miyiz?

Gerçekten sonsuza kadar yaşamak ister miyiz?

Hayat çok kısa gibi geliyorsa, ölümsüzlük hayalini düşünebilirsiniz.Hastalık veya yaşlanma olmadan, insanlara yönelik tek tehdit kazalar, intiharlar veya cinayetler olacaktır.Ne kadar uzun yaşarsanız, kaza sonucu ölüm riski o kadar artar.Ortalama yaşam beklentisi yaklaşık 1.200 yıl ve maksimum 25.000 yıl olacaktır.Öyleyse, sonsuz yaşamın kalıcı cazibesi nedir?

İnsanların ölümsüzlüğü özlemelerinin bir nedeni de doğasında var olan ölüm korkusudur. Öleceğimiz kaçınılmazdır, ancak hiçbirimiz bunun nasıl ve ne zaman olacağının farkında değiliz. Eski Mısırlılar sonsuz yaşama takıntılıydılar. Firavunlar (Mısır kralları ve kraliçeleri) öbür dünyaya yolculuk için bedenlerini ve eşyalarını barındırmak üzere mezarlar inşa ettiler. Dinlerine göre, herkes ölümden kurtulan bir ka (yaşam gücü) ve bir ba (kişilik) ile doğdu. Vücut, 70 gün boyunca mumyalanmış (korunmuş), böylece ka bir sonraki yaşam için yaşayacak bir şeye sahip olmuştur. Yeraltı dünyasında ba, sonsuz yaşamın ödül olduğu Osiris krallığına girmek için bilgelik tanrısı Thoth’tan bir sınavdan geçmek zorundadır.

Hayatın Sınırları Nelerdir?

Biyolojik olarak ölüm, vücut çalışmayı bıraktığında, genellikle yaşla bittiği veya hastalık nedeniyle tahrip olduğu için meydana gelir. Evrim, yaşamın amacının çoğalmak olduğunu öne sürüyor, bu yüzden insanlar çocuk sahibi olduktan sonra işlerinin biteceğini ve Dünya’da kalmaları için hiçbir neden kalmadığı düşünürler. Bazı insanlar, genler nesilden nesile aktarılırken üremenin bir ölümsüzlük biçimi olduğuna inanır. Artık çoğu insan daha uzun yaşamayı bekleyebilir ve gelişmiş ülkelerdekiler en az 80 yıl yaşamayı bekleyebilir. Bununla birlikte, 1900’lerin başında zengin bir ülkede doğmuş olsaydınız, ortalama yaşam süreniz sadece 50 yıl olurdu. Bu artış çoğunlukla modern tıptaki gelişmeler, sağlık hizmetlerinde yapılan iyileştirmeler ve son 100 yılda iyi bir diyet ve egzersizin öneminin kabul edilmesinden kaynaklanmaktadır. Ama herkes o kadar şanslı değildir. Hala dünyanın doktorlara ve temiz suya sınırlı erişimi olan ve daha yüksek hastalık oranları ve daha düşük yaşam beklentisi ile sonuçlanan alanlar var.

years

Yaşam süresi arttı mı?

Tıp bilimi bu hızla ilerlemeye devam ederse, 50 yılda insan vücudunun yarısını değiştirmek mümkün olabilir.Kalp dahil hayati organlar zaten nakledilebilir.Dizler ve kalçalar gibi eklemler, genellikle aynı işi de yapabilen plastik kopyalarla değiştirilir.Gelecekte vücutlarımız biyonik hale gelebilir ve karbon fiber titanyum kemikler bizi daha güçlü kılar.

Sonsuz zamanınız olduğunu düşünüyorsanız, en iyi şekilde yararlanamayabilirsiniz veya yapmak istediğiniz her şeyi yapıp sonra sıkılabilirsiniz.Belki de zamanınızı Dünya’da en iyi şekilde değerlendirmek ve sona erdiğinde kişisel mirasınızı geride bırakmak daha iyidir.Amerikalı romancı Chuck Palahniuk’un sözleriyle, “Hepimiz ölüyoruz.Amaç sonsuza kadar yaşamak değil;amaç, işe yarayacak bir şey yaratmaktır. ‘

Yıllar hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek yıllar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.