fosiller kim tarafından incelenir
Kısa Bilgi
fosiller kim tarafından incelenir
Bilim adamları paleontologları çağırdı. Bu bilim adamları aynı zamanda fosil avcıları olarak da bilinirler. Bazen paleontologlar yerde yatan veya bir tepeden veya uçurumdan çıkan dinozor kemiklerini bulurlar. Daha önce kemik buldukları yerleri kazıp fosilleri ortaya çıkarabilirler. Veya çiftçiler, madenciler veya diğerleri toprağı kazarken fosillere rastlayabilir. Bir gün bir fosili kendi başına görecek kadar şanslı olabilirsin!
Fosil kemikler ve dişler bize ne anlatır?
Dinozor kemiklerinden hayvanın büyüklüğünü ve ağırlığını öğreniyoruz.Uzun, ağır kemikler bize dinozorun büyük olduğunu söylüyor.Ve dişler de genellikle bir hikaye anlatır.Dişler ne kadar büyükse, hayvan o kadar büyüktür.Diş şekli, dinozorların ne yediğini keşfetmemize yardımcı olur.Et yiyenlerin avını ısırmak için uzun, keskin dişleri vardı.Bitki yiyenlerin dişleri genellikle ağaçlardan yaprak ve meyve koparmak için mandal şeklindeydi.Kafatasları, dinozorun beyninin büyüklüğünü ortaya çıkarır.Büyük beyne sahip dinozorlar, küçük beyinlere sahip olanlardan muhtemelen daha zekiydi.Büyük göz çukurları, iyi görüşün bir işaretidir.Ve büyük burun boşlukları genellikle birinci sınıf bir koku alma duyusu anlamına gelir.
Fosil ayak izleri neden önemlidir?
Dinozorun nasıl yürüdüğünü ve ne kadar hızlı yürüdüğünü gösterebilirler.Çoğu dinozor, saatte 5 ila 10 km arasında hızlı bir şekilde hareket eden iyi yürüyüşçülerdi.Bizim yaptığımız gibi bir ayağını diğerinin önüne koydular.Bazı dinozorlar hızlı koşabilir.Hızları, çoğu insandan çok daha hızlı bir saatte 32 km’yi aşabilir.
Dinozor kemikleri hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek dinozor kemikleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla