En uzun sörf kim tarafından yapılmıştır?

En uzun sörf kim tarafından yapılmıştır?

En uzun sörf kim tarafından yapılmıştır?

2016 yılında, Human Variome Project için para toplamak amacıyla, Avustralyalı sörfçüler James Cotton, Roger Gamble ve Zig Van Sluys, Endonezya’nın Sumatra kentindeki Kampar Nehri’ndeki Bono gelgit deliğini yaklaşık 17 kilometre sürdüler ve en uzun süre dünya rekorunu kırdılar.

Gelgitler sörf yapmaya yardımcı olur mu?

Bu rekor, doğal gelgit sondajı fenomeni sayesinde mümkün olmuştur.Dünya okyanuslarından yükselen suyun, giderek daralan bir nehrin iç kısımlarını yıkamasından kaynaklanan yaklaşık 60 benzer sondaj var.Gelgitin en yüksek olduğu yılın belirli günlerinde, büyük miktarda su bu haliçlere zorlanır ve nehirdeki su hacmini önemli ölçüde değiştirir.Suyun kabaran ‘üst tabakasının’ hızı, tam gelişmiş bir gelgit dalgası yaratır.Sumatra deliği yerliler tarafından ‘Yedi Hayalet’ olarak bilinir.

water waves

Doğal dalga sörfü rekoru nedir?

Ancak, bu doğal dalga sörfü, Panama’dan Gary Saavedra’nın 2011’de dalga yaratan bir teknenin arkasında sörf yapmak için harcadığı 66 kilometre ile karşılaştırıldığında soluk kalıyor. Bu, Washington, D.C.’den Baltimore’a yaklaşık olarak aynı mesafe.Bir dalgada sörf yaparken en uzun mesafe ve aynı zamanda açık suda bir dalgada sörf yapmak için harcanan en uzun süre için Guinness Dünya Rekorunu elinde tutuyor - 3 saat, 55 dakika, 2 saniye.Bu arada, bir köpeğin şimdiye kadar sörf yaptığı en uzak nokta 107 metre 20 santimetredir.Rekor, San Diego, California’da Avustralyalı Kelpie Abbie Girl tarafından yapıldı.

Dalgaların neden tepeleri ve çukurları vardır?

‘Dalga’ kelimesi ayrıca, belirli bir noktada, bazı parametrelerin belirli periyotlarla arttığını ve azaldığını ve bu eğilimin yayıldığını ima eder. Dolayısıyla, tepeler ve çukurlar ima edilir, ancak bunların yayılma yönüne her zaman normal olmaları gerekmez.

Bir gölete taş attığınızda, biraz su sıkarsınız, biraz çukur oluşturursunuz. Rahatsız edilen su molekülleri de komşularını kendileriyle birlikte aşağı çeker. Ancak kalıcı olarak aşağıda kalamazlar. Bunun nedeni fiziksel medyanın atalet ve esnekliğe sahip olmasıdır.

Su dalgaları hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek su dalgaları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.