Dudak kremi bağımlılık yapabilir mi?
Kısa Bilgi
Dudak kremi bağımlılık yapabilir mi?
Dudak kremi alışkanlık oluşturabilir, ancak kesinlikle bağımlılık yapmaz.Asit ve öğütülmüş cam elyafı içermekle suçlanan Carmex, aspirin ile yakından ilgili olan salisilik asit içerir.Salisilik asit, ağrı kesici ve kurutucu olarak çalışır ancak bağımlılık yapmaz.Chop Stick, beyaz vazelin (vazelin), lanolin (yün yağı) ve padimat (güneş kremi) içerir.Onlarda da bağımlılık yapan bir şey yok.
Ruj neyden yapılır?
Yaklaşık beş bin yıl önce eski Mezopotamya’da, reislerin rakip kabilelerden erkeklerle seks yapan kızların sayısı konusunda artan endişeleri vardı.İnsanlarının saflığını sağlamak için, meyve suyunun rutin olarak genç erkeklerin dudaklarına sürüldüğü bir sistem geliştirdiler.Erkeklerin yasalara göre her zaman giymeleri gerekiyordu ve rengi, hangi kabileden olduklarına bağlı olarak değişecekti.Genç bir kızın vücudunda başka bir kabilenin renginde ‘ruj’ ile görülmesi durumunda, liderler onun etrafta uyuduğunu anlar ve ürettiği çocukların lanetleneceğinden korktuğu için onu dışarı atarlardı.
Kadınlar yıllar sonra Kleopatra’nın Mısır’ın en büyük hükümdarı olduğu zamana kadar dudaklarına renkler sürmeye başlamıştı.M.Ö. 42’de Kelopatra, Marc Antony ile tanışmadan önce, kölelerine balmumu, çay ağacı yağı ve kutsal bir kediden alınan kan içeren bir krem yaptırır ve dudaklarına sürdürürdü.Kleopatra ile tanışan Marc Anthony, delici kırmızı dudakları ve Roma’daki tüm kadınların dudaklarını onunki kadar kırmızı yapmak için çaba göstermeleri gereken egzotik yüz hatlarından etkilenmişti.
Günümüzde makyaj üreticileri, yeni renkler ve daha uzun ömürlü ürünler icat ederken çevre dostu malzemeler kullanmanın zorluğuyla karşı karşıyadır.Tüketici yasası, üreticilerin bir ürüne giren en üst beş bileşeni ambalaj üzerinde listelemelerini talep eder, ancak rakip şirketlerin makyaj tariflerini çalmasını önlemek için diğer katkı maddelerinin atlanmaması mümkündür.
Ruj Ne Zaman İcat Edildi ve Asıl Amacı Neydi?
Ruj, binlerce yıldır varlığını sürdürüyor ve ilk olarak MÖ 3000’de Ur şehrinde Babil yakınlarında ortaya çıktı.Antik Mısır’da, Kleopatra ezilmiş kırmızı böceklerden yapılmış ruj sürerken, antik Yunan kadınları da dudaklarını boyadı.Eski zamanlarda bazı bitkilerden çıkarılan boyalardan üretildiğine dair çok sayıda açıklama vardır.
Elizabeth, Orta Çağ boyunca İngiltere’de rujun ana kullanıcısıydı ve ardından Fransız Devrimi sonrasına kadar yeniden yaygınlaşmadı.Ruj sürmenin daha önce kaba olduğu düşünülüyordu ve onu kullanan herhangi bir kadın, kayıp gençliğini yakalamaya çalışan sahte bir girişim olarak görülüyordu.Aslında, 1770 yılında, İngiliz Parlamentosu, kadının düğün gününden önce kozmetik kullanmış olduğunun gösterilebileceği herhangi bir evliliğin iptal edilebileceğini söyledi.Bir erkeği kozmetik kullanarak evliliğe çekerse, büyücülükten yargılanabilirdi.
Modern zamanlarda ruj yaygındır ve şu anda yağlar, katı yağlar, pigmentler ve mumlardan yapılırken, nemlendiriciler ve güneş kremi de içerik olarak bulunur.
Bazı bilim adamları, rujun asıl amacının erkekleri uyandırmak olduğuna inanıyor.Dudakların kadın cinsel organını kopyaladığı ve rujun görünüşlerini artırdığı ve cinsel organları uyarılmış bir durumda taklit ettiği söyleniyor.Rujun kırmızı rengi, sözde cinsel organların bu uyarılmış durumda olduğu ve kanla dolu olduğu izlenimini veriyor.
Neden vücudun bazı bölümleri diğerlerinden daha hassastır?
Reseptörler fonksiyonlarının önemine göre birlikte gruplandırılır.Elinde ve dudaklarda, örneğin dokunma hissi çok önemli olduğu çok sayıda reseptör vardır.Reseptörler, vücudun diğer kısımlarında daha küçük sayılarda bulunur.
Ruj sürülmesi hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek ruj sürülmesi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla