Boykot Nedir?
Boykot Nedir?
Kasabanızda size sattığı her şeyde hile yapan biri olduğunu varsayalım. Siz ve arkadaşlarınız bir araya gelip ondan bir daha satın almamaya karar verseydiniz, bir boykot yapmış olurdunuz!
‘Boykot’ kelimesinin çok ilginç bir kökeni vardır. İngiltere’de birçok İrlandalı ev sahibinin yaşadığı günlerde, İrlanda’daki mülkleri arazi acenteleri tarafından yönetiliyordu. Kiracıların ödeme gücünün olup olmadığına bakılmaksızın, mümkün olduğu kadar çok para toplamak bu acentelerin göreviydi. Bu acentelerden biri Kaptan Charles Cunningham Boycott’du.
1880’de İrlandalı kiracı çiftçilerin ne kadar kira ödemeleri gerektiğine karar vermesine izin vermedi ve onları evlerinden tahliye etti. Sonuç olarak, kiracılar hizmetkarlarını kovaladılar. çitlerini kopardı ve postasını ve yiyecek malzemelerini kesti. Diğer kiracılar da diğer arazi acentalarına aynı şekilde davranmaya başladı.
Boykot nasıl ortaya çıkmıştır?
Bu olay diğer acentaların da başına geldiğinde, ‘boykot edildikleri’ söylediler. Bugün boykot, bir ülke, bir işletme kaygısı veya bir kişi ile ticaret veya ilişki kurmaya yönelik herhangi bir organize redde denmekt4edir. Birleşik Krallık’ta sendikalar geliştiğinde, genellikle işverenlere karşı boykot kullandılar. İki tür boykot vardı. Birincil boykot, bir işçi grubunun bir işveren için çalışmayı veya ürünlerini satın almayı reddetmesiydi. İkincil bir boykot, bu işçilerin diğer grupları işverenle herhangi bir iş yapmamaya ikna etmeleri veya zorlamalarıdır. Mahkemeler taafından, birincil boykot genellikle yasal olarak kabul edildi. Ancak birçok mahkeme, üçüncü tarafların haklarını etkilediği için ikincil boykotu yasadışı ilan etti.
Birincil boykot hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek birincil boykot hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla