Bitkiler nasıl büyür?
Kısa Bilgi
Bitkiler nasıl büyür?
Bitkiler hayata tohum olarak başlar.Tohumlar, bir bitkinin büyümesi için ihtiyaç duyduğu her şeyi doğru koşullarda içeren küçük paketlerdir.Bitkiler, güneş ışığından gelen enerjiyi kullanarak yukarı ve aşağı doğru büyür.
Tohum, manto adı verilen bir kabukla korunur.Doğru sıcaklıkta ve yeterince ıslak olduğunda kırılır.
Kök kırılır ve bitkiyi yerine sabitlemek için aşağı doğru hareket eder.Topraktan su ve yiyecek alır.
Klorofil adı verilen bir kimyasal, güneşten gelen ışık enerjisini emer.Yaprakları yeşil bakar.
Yapraklar açılır ve yemek yapmak için güneş ışığını alır.Besin, bitkiye büyümesi için enerji verir.
Bitkinin kökleri uzar ve azalır.Bitkiyi sabitlemeye ve topraktan su ve ihtiyacı olan diğer şeyleri sağlamaya yardımcı olurlar.
Gövde, yerden bitkinin geri kalanına su getirir.Yaprakların yaptığı enerji ile yukarı doğru büyür.
Fotosentez nedir?
Fotosentez, Bitkiler güneş ışığını, suyu ve karbondioksit adı verilen bir gazı alır.Bunları glikoz denen bir şeker yapmak için kullanırlar.Glikoz bitki için besindir ve büyümesi için ona enerji verir.Işık, su ve karbondioksit tükendikten sonra bitki oksijen gazı salar.
Tohumlar nasıl yayılır?
Patlayan baklalar, bazı bitkiler tohumlarını her yöne göndererek tohumlarını patlayarak saçarlar. Rüzgar, bazı tohumlar çok hafiftir ve yüzecek şekle sahiptir.Rüzgarda yeni yerlere yayılabilirler. Su, Birçok tohum yüzer.Yeni bir yerde hayata başlamak için derelerden aşağı ve nehirler boyunca seyahat edebilirler.Hindistancevizi tohumları denizde yüzüyor.
Bitkiler toprak yer mi?
Kesinlikle bizim çeşitli yiyecekleri yediğimiz şekilde toprağı yemiyorlar, ancak kökleri, sağlıkları ve büyümeleri için hayati önem taşıyan su ve mineralleri arıyor.Bu mineraller özsuyu ile bitkilerin çeşitli yerlerine taşınır.Özsu, her bitkinin çeşitli kısımlarında dolaşan özel bir sıvıdır.Bitki ayrıca havadan karbondioksiti alır ve güneş ışığının enerjisinin yardımıyla onu şekerlere ve sağlıklı büyüme için hayati önem taşıyan diğer maddelere dönüştürür.
Bitkilerle Konuşmak Onları Büyümeye Teşvik Eder mi?
Pek çok insan bitkilerle konuşmanın ve onları genel olarak melodik seslere maruz bırakmanın onları büyümeye teşvik ettiğini ve sağlığı geliştirdiğini savunuyor.Aslında, bitki büyümesini canlandırmak için albümler özel olarak kaydedilmiştir.
Bunu ispatlamak için bir dizi bilimsel çalışma yapılmıştır.Bir çalışma, ultrasonik titreşimlerin bitkilerde hormon üretimini uyardığını ve büyümeyi teşvik ettiğini, diğerlerinin ise insan işitme aralığına giren seslerin de büyümenin artmasına yol açtığını keşfetti.
Bitkilere şarkı söylemek onlara iyi gelir mi?
Hangi tür müziğin en iyi sonuçları verdiğini belirlemek için yapılan çalışmalar da klasik müziğin bitkileri daha sağlıklı hale getirirken yüksek sesle rock müziğinin sağlıkları için zararlı olduğunu öne sürüyor.Böyle bir çalışma, aşırı yüksek seslerin bazı bitkilerin çimlenme oranını artırdığını gösterdi.
On dokuzuncu yüzyılın başlarında bitkilerin duygulara sahip olduğu ve çok fazla ilgi görürlerse muhtemelen daha sağlıklı olacağı öne sürüldü.Ayrıca bitkilerin söylenen kelimeyi açıkça anlayamadıkları halde, konuşmanın arkasındaki anlamı anlayabilecekleri iddia edilmiştir.Charles Darwin, primatların belirli özelliklerini bitkilerinkilerle bile karşılaştırdı.
Bitkilerle konuşmanın büyümeyi teşvik ettiği teorisinin savunucuları, bu tür eylemin solunumu içerdiğini ve bitkilere büyümeleri için ihtiyaç duydukları ekstra karbondioksit sağladığını savunuyorlar.Buna ek olarak, bir bitkinin sahibi onunla düzenli olarak konuşursa, muhtemelen zararlı istilası gibi, bunda yanlış olan şeyleri fark eder ve ciddi bir soruna neden olmadan onlarla başa çıkabilir.
Konuyla ilgili birçok çalışmaya ve teoriye rağmen, müziğin oynatılmasını veya bitkilerle konuşmanın büyüme oranlarını artıracağını veya daha sağlıklı hale getireceğini önermek için hiçbir bilimsel kanıt olduğu düşünülmektedir.
Hindistancevizi nasıl büyür?
Hindistan cevizi, hindistan cevizi hurma ağacının meyvesidir. Hindistan cevizinin kabuğu oradadır, böylece iç tohum veya ceviz yere düştüğünde yastıklanacaktır. Bu somun yaklaşık 8 ila 20 santimetre uzunluğundadır. Sert, koyu kabuğun hemen içinde yoğun, beyaz bir et tabakası bulunur.
Hindistan cevizinin ortası ‘hindistan cevizi sütü’ adı verilen sulu bir sıvı ile doldurulur. Daha önce bir hindistancevizi gördüyseniz, gerçekten gelişmemiş tomurcuklar olan üç ‘gözü’ olduğunu fark etmişsinizdir. Bir hindistancevizi, kabuğu toprağa ekildiğinde, yeni bir filiz olması için gözlerden birini iter. yeni hurma büyümeye başlar, meyve vermesi yaklaşık sekiz yıl sürer. Olgun bir hindistancevizi hurma çiçekleri yıl boyunca ve hemen hemen her zaman birkaç olgun ceviz içerir. olgunlaşmak bir yıl veya daha uzun sürebilir. yer ve türü bu sürede etkilidir. Bir palmiye yılda ortalama 50 fındık üretir. Hindistan cevizi hurması 6 ila 27 metre yüksekliğinde büyür ve tepesinde uzun, tüylü yapraklardan oluşan bir tutam bulunur. Bir yaprak 3 ila 6 metre uzunluğunda olabilir . Hindistancevizi deniz seviyesinden 900 metre yükseklikte yetiştirilebilir, ancak genellikle daha düşük kotlarda ekilir. Bu ağacın alışılmadık bir yanı tuzlu suda yaşayabilmesi, ancak tuzlu suya ihtiyaç duymamasıdır.
Müzik hayvan davranışını değiştirebilir mi?
Yavaş, melodik müzik çalındığında ineklerin daha fazla süt verdiği söyleniyor, ama Müzik yüksek ve hızlı olduğunda bu şekilde olmuyor.Görünüşe göre inekler huzur arıyor, heyecan değil.
Bitkiler hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek bitkiler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla