Bilgisayarlar düşünebilir mi?
Kısa Bilgi
Bilgisayarlar düşünebilir mi?
Bugünün bilgisayarlarının kapasitesi gerçekten akıllara durgunluk veriyor.Dünyanın ilk elektronik sürümleri 100 yıldan daha kısa bir süre öncesinden beri, bilgisayarlar hızlı bir ilerleme kaydetti ve şimdi çeşitli işlevleri yerine getiriyor.Düşünüyor gibi görünseler de, bilgisayarlar yalnızca gerçekleştirmek üzere programlandıkları görevleri gerçekleştirebilirler.Bilgisayar davranışı ve tepkileri, insan beyninin düşünce kapasitesi ve karmaşıklığı ile eşleşemez…
Yapay Zeka Nedir?
Bir bilgisayarın veya makinenin düşünce gerektiren faaliyetleri gerçekleştirme yeteneği yapay zeka olarak bilinir.Bazı insanlar bu fikri alakasız olduğu için reddederler.Sonuçta, bir bilgisayar işini verimli bir şekilde yapabiliyorsa, neden düşünmesi gereksin ki?Programcılar makineleri daha akıllı hale getirmenin yollarını bulmaya çalışsalar da bu henüz tam manasıyla başarılmış değil.Bilim kurgu filmleri ve kitaplarında kök salmış fikirlerde, bazıları makinelerin kendilerini fark edip onları yaratan insanlara karşı isyan çıkarabileceğinden korkuyor.
makineler insanlar kadar zeki olabilecek mi?
Bilgisayarların en iyi oyuncular kadar iyi satranç oynayabildiği görülmüştür. Ama satrançta iyi olmak kapsamlı bir zeka tanımı mıdır? makinelerin insanlardan daha verimli yapabileceği şeyler olduğunu zaten biliyoruz. Bu, hızlı (ama mutlaka doğru değil!) Kararlar almayı ve bunlara göre hareket etmeyi içerir. Bilgisayarların, insan çabasının giderek daha çeşitli alanlarına katkısı paha biçilemez olmuştur. Bunun olabileceği bölgenin coğrafyası muhtemelen genişleyecektir. Bununla birlikte, bilgisayarların (veya diğer makinelerin) insanları taklit etmesini veya taklit etmeye başlamasını beklemek yanlış olur. İnsan zekasının, hayal gücünün ve bireyselliğin güzelliği asla gerçekleştirilemeyebilir. Aynı şey mizah, şiir ve şefkat için de geçerli olacaktır.
Bilgisayarlar, kapalı olsalar bile tarih ve saati nasıl takip eder?
Bilgisayarlarda, bileğimize taktığımız modern saatlere çok benzer elektronik saatler vardır.Güç kapalıyken de saati çalıştırmaya devam eden küçük pilleri vardır.Saatlerimizde kullandığımız sıradan düğme piller işe yarar ama küçük şarj edilebilir piller de mümkündür.
bilgisayarı kim icat etti?
1835’te Cambridge Üniversitesi’nde matematik profesörü olan Charles Babbage bir analitik motorun ilkesini açıkladığında, çeşitli mekanik hesap makineleri zaten icat edilmişti. Bu, bir dişli çark sistemi ve delikli kartlarla girilen verileri kullanan dünyanın ilk programlanabilir bilgisayarıydı. Ada, Lovelace, aynı zamanda bir matematikçiydi ve Babbage’ın cihazı için birkaç bilgisayar programı yazdı. Analitik motor, ne yazık ki, zamanının çok ilerisindeydi ve asla ilk ham halinden sonra geliştirilmedi. İlk pratik bilgisayar, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman gizli kodlarını kırmaya yardımcı olmak için icat edilen devasa bir mekanik cihaz olan Colossus’du. Eksantrik matematikçi Alan Turing’in teorilerine dayanıyordu.
Bilim ve kurgu nedir? bilim ve kurgu arasındaki fark nedir?
Belirli bir noktada bir şey imkansız göründüğünde buna kurgu denir;Gerçeğe dönüştüğü zaman (örneğin, uçaklar veya cep telefonları), bunu bilim olarak adlandırıyoruz.
Kurgu harika bir şeydir.Birisi Mahabharata’nın belki de şimdiye kadar yazılmış en büyük bilim kurgu eseri olduğunu söylerse, ben bunun o muhteşem destanın zenginliğine ve hayal gücüne büyük bir övgü olduğunu düşünürüm.İnsanlar kurgu yaratamasaydı, asla çok yaratıcı olamazlardı. umarım cep telefonlarından ve uçaklardan kurgu olarak bahsetmek istemezsiniz!neden ve nasıl çalıştıklarını anlıyoruz.Kurgu için anlayış ve fizibilite o kadar titiz bir şekilde talep edilmez.Bu yüzden tüm kurgular gerçeğe dönüşmez.
Pratik bilgisayar hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek pratik bilgisayar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla