Balıklar denizde nasıl uyur?
Kısa Bilgi
Balıklar denizde nasıl uyur?
Balıklar uyur, ancak göz kapakları olmadığı için uyuyup uyuyamadıklarını söylemek zor olabilir.Bununla birlikte, uyuyan bir papağan balığını fark etmek kolaydır, çünkü içinde uyumak için etrafına sümüksü bir koza oluşturur.
Kirpi balığı nasıl şişer?
Bir balık için kendini savunmanın iyi bir yolu büyümektir. Kirpi balığı su yutarak bunu yapar. Bazıları da zehirlidir. Kirpi balığı yavaş ve beceriksiz yüzücülerdir ve söndüğünde oldukça küçük olabilir. Bu, onları avcılar için kolay bir hedef haline getirir. Kirpi balığının derisi sert ve esnektir. Bu nedenle, balık şiştiğinde parçalanmaz. Midesinin genişlemesine izin veren katlanmış duvarları vardır. Şişirilmiş bir kirpi balığı sadece korkutucu görünmekle kalmaz, aynı zamanda birçok yırtıcı hayvanın ağzına sığamayacak kadar büyüktür. Bu önemlidir çünkü şişirildiğinde iki kat daha yavaş yüzer. Tek bir kirpi balığı, 30 yetişkin insanı öldürecek kadar zehre sahiptir.
Hangi diğer hayvanlar şişebilirler?
Kurbağa, bir kurbağa kendini tehdit altında hissederse, ciğerlerine fazladan hava çeker ve daha büyük ve daha korkutucu görünmek için bacaklarını uzatır.Fırkateyn kuşu, Erkek fırkateyn kuşları dişileri etkilemek için tıpkı bir balon gibi parlak kırmızı boğaz keselerini şişirirler.
Uçan balıklar gerçekten uçabilir mi?
Uçan balıklar geniş yüzgeçleri üzerinde suyun üzerinde süzülerek uçuyormuş gibi görünmelerini sağlar.Su altında hızlanırlar ve ardından avcılardan kaçmak için yüzeyin üzerine atlarlar.Ancak yüzgeçlerini çırpamadıkları için uçmaktansa kayarlar.Uçan balık, yüzeyi geçinceye kadar yan kanatlarını katlanmış bir konumda tutar.Yüzgeçler daha sonra planörler gibi genişler.Uçan bir balığın kaslarında o kadar çok güç vardır ki, havaya yaklaşık 6 metre sıçrayabilir.torpido şeklindeki gövde düz tutulur ve balığın havada süzülmesini kolaylaştırır.45 saniyeye kadar havada kalabilir.Balık, kanat gibi kullanmak için ön yan yüzgeçlerini açar.Bazı uçan balıkların da çok büyük arka yüzgeçleri vardır.Uçan bir balık havada 70 kph) hıza kadar kayabilir.
Uçan balık hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek uçan balık hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla