Amerika'nın ismi nereden geliyor?

Amerika'nın ismi nereden geliyor?

Amerika’nın ismi nereden geliyor?

Herkes Kolomb’un Amerika’yı keşfettiğini bilir. Öyleyse neden onun adını almadı? Bunun nedeni bir kader kazası olarak düşünülebilir. Columbus ilk yolculuğunu yaptığında. 12 Ekim 1492 sabahı erken saatlerde karayı gördü. Kolomb karaya çıktı, Kral Ferdinand ve İspanya Kraliçesi Isabella’nın isimlerini aldı ve araziye San Salvador adını verdi. Ancak bu topraklar kıtanın anakarası değildi. Bahamalar’da şimdi Watling Adası dediğimiz yerdi. Columbus aslında Hindistan’a ulaştığını düşündü, bu yüzden yerlileri Kızılderililer(Indian) olarak adlandırdı. Columbus, Japonya’yı aramak için yola çıktı. Bunun yerine Küba ve Hispaniola’yı (bugün Haiti ve Dominik Cumhuriyeti) keşfetti. 14 Mart 1493’te Columbus İspanya’ya döndü. 24 Eylül 1493’te başlayan ikinci yolculuğunda Columbus, Virgin Adaları, Porto Riko ve Jamaika’nın birkaçını keşfetti. Ama yine de Hindistan’ı bulmaya kararlıydı. 1498’deki üçüncü yolculuğunda Trinidad’ı keşfetti ve Güney Amerika’ya ulaştı. Ama bir dizi ada bulduğunu sanıyordu. Bu arada bir başka kaşif Amerigo Vespucci, Güney Amerika anakarasına ilk ulaşan kişi olduğunu iddia ediyordu. Bu, 16 Haziran 1497’di. (Pek çok uzman, Vespucci’nin 1499’a kadar yolculuğunu gerçekten yapmadığına inanıyor.) 1501’deki bir yolculukta Vespucci, Güney Amerika kıyılarına yelken açtı ve yeni bir kıta bulduğunu söyleyen mektuplar yazdı. Bilgileri Alman bir harita yapımcısı tarafından kullanıldı ve haritalarında yeni kıta için ‘America’ (Amerigo Vespucci’den sonra) adını kullandı. Ve bu isim o zamandan beri kullanılıyor!

Christopher Columbus Amerika’yı keşfetti. Hindistan’ı kim keşfetti?

Türümüzün Afrika’da yaklaşık yarım milyon yıl önce evrimleştiğine dair güçlü kanıtlar var.Birkaç küçük dalgayla dünyanın geri kalanına yayılmış olabilir.Eminim boş bir Hindistan’ı doldurmak uzun sürmedi.Hindistan’a ilk olarak bir grup insanı getiren bir lider belirlemek zordur.Yazılı veya sözlü tarihte bir tarih bulunamaması, insanlığın gezegene yayılmasının başlarında olduğunu göstermektedir.Hindistan bu nedenle dünyanın kadim ülkelerinden biri olarak kabul edilebilir.

Christopher Columbus’un Amerika’yı keşfettiğini söylemek yanlış olur.Zaten vardı.Orada yaşayan insanlar vardı, bazıları büyük bir medeniyet geliştirmişti - Avrupa’daki herhangi birinden çok daha ileri medeniyetlerdi.Avrupalılar bu medeniyeti yok etti.Sözde keşif çağları, insanlık tarihinde bazı milletlerden kaşiflerin gönderildiği, öncelikle merak ve macera ruhuna, aynı zamanda dünyanın zenginliğini araştırmak ve yağmalamak için gönderildiği dönemlerdir.’Kaşif’ oldular.Ayrıca fatihler ve sömürgeciler oldular.

dutch

Doğu’da kolonileri kim kurdu?

Hollanda ve Fransızlar kendi Doğu Hindistan şirketlerini oluşturdu.İngiltere’nin doğu Hindistan şirketi gibi bu ticaret organizasyonları çok zengin oldu.Hollanda, doğuda çok başarılıydı, modern Endonezya’da koloniler kurdu.Buna ek olarak, Hollanda, yıllardır dünyanın geri kalanından ayrı tutulan Japonya’ya verilen tek yabancı tüccarl haklarına sahipti.1800’lerde Güney Doğu Asya’da İngiliz, Hollanda ve Fransızlar arasında çok sayıda küçük savaş vardı.

Amerikan Yerlileri Nereden Geldi?

İlk ‘Amerikalılar’ Amerika’ya gitti O kadar uzun zaman önce, onların ilk tarihlerini bilmek istediğimiz kadar çok şey bilemeyiz. Ancak çoğu yetkilinin düşündüğü şey bu. Yaklaşık 12.000 yıl önce, yaya avcı grupları, geyik ve karibu sürülerini takip ederek garip yeni bir ülkeye girdiler. Bu ilk avcıların geldiği toprak muhtemelen Sibirya idi. Asya ve Kuzey Amerika kıtalarının, şimdi Bering Boğazı olarak adlandırılan dar su şeridinde birbirine en yakın olduğu Alaska’ya geçtiler. Binlerce yıl boyunca daha fazla avcı Kuzey Amerika’ya gitti. Hepsi birden gitmediler, küçük aile gruplarına katıldılar. Aynı memleketten gelmelerine ve başlangıçta benzer olmalarına rağmen, binlerce yıllık bir süreyi aştılar ve bu nedenle gruplar birçok yönden farklılık gösterdi. Dilde, görünüşte, geleneklerde farklıydılar. geçimini sağlama şekillerinde ve kendilerini yeni topraklardaki hayata adapte etme şekillerinde. Hepsinin düz, siyah saçları ve yüksek elmacık kemikleri vardı. Hepsi koyu tenliydi. Ancak derileri farklıydı. Bazılarının derileri kırmızımsı bir renge sahipti ve bu yüzden bu insanlarına genellikle ‘kırmızı adam’ deniyordu. Yiyeceklerini, kıyafetlerini ve barınaklarını kendilerine sağlamak için aynı türden silahları, araçları ve yöntemleri kullandılar. Ancak bu ihtiyaçları karşılamak için farklı malzemeler kullandılar. Bu insanlar arasında gelişen en büyük farklılıklar, yaşamak için yerleştikleri yerlerin bir sonucuydu. Bu insanların yerleştiği beş ana yaşam merkezi vardı: Kuzeybatı Kıyısı, Kaliforniya bölgesi, Güneybatı. Doğu Ormanlık Alanlar ve Ovalar. Bu merkezlerin her birinde gelişen kabileler, hepsi ‘Kızılderililer’ olarak anılmaya başladıkları halde, birbirinden oldukça farklıydı.

Christopher Columbus hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek christopher columbus hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.