Fanta nasıl bulundu?
Kısa Bilgi
Fanta nasıl bulundu?
Fanta, Almanya’ya getirilen 2. Dünya Savaşı ticaret yasağından doğdu. Max Keith, 1933’te Coca-Cola’nın Alman fabrikasını devraldı ve altı yıl sonra savaş patlak verdiğinde, Müttefiklerin yasağı Amerika Birleşik Devletleri’nden kola şurubu sevkiyatını imkansız hale getirdi. Böylece Keith çalışanlarına bir görev verdi: hayal güçlerini kullanmak.
Fanta ne zaman bulundu?
İkinci Dünya Savaşı’nın patlak verdiği sırada, Coca-Cola’nın Alman operasyonları 43 şişeleme tesisi ve 600 yerel distribütörden oluşuyordu.Her yıl satış rekorları kırılıyordu ve Coca-Cola Avrupa çapında bir isim yapıyordu.Tüm bu müşterileri kaybetmek istemeyen Keith’in fabrika ekibine meydan okuması ciddi bir işti.Almanca’da hayal gücü kelimesi * fantezidir *.Ve bu, Fanta’nın Alman mucitlerinin bu yeni uyumu bulmaya alıştıkları şeydi.
İlk Fanta nasıl yapıldı
Bugün dünya çapında 188 pazarda bulunan, bildiğimiz meyve aromalı Fanta çeşitleri, adını ilk kez taşıyan açık renkli zencefilli gazoz görünümlü içecekten çok uzaktır. Elindeki malzemeler, diğer gıda üretim tesislerinden ‘artakalanlar’ idi ve peynir altı suyu, elma şarabı preslerinden elde edilen elma lifi ve pancar şekerlerini içeriyordu. 1943’te üç milyon Fanta üretildi, ancak bunların hepsi şekerli değildi. Şekerli içecek, Almanya’da şeker tayınlama yıllarında çorbaları ve güveçleri tatlandırmak için de kullanılıyordu. Bu gelenek, adını onuruna taşıyan popüler bir Alman pastası olan Fantakuchen’de yaşıyor.
Şekerli içecek aynı zamanda çorba ve güveçlere tat vermek için de kullanılıyordu.
İlk Fanta ne zaman satıldı?
Yerel narenciye malzemeleri kullanan ilk Fanta Orange şişeleri 1955 yılında Napoli, İtalya’da satıldı. Fanta, adaşından sonra Coca-Cola’nın en çok satan ikinci içecek markası olacaktı.Ancak 1960 yılında ABD pazarına ilk kez sunulduğunda, reklam Avrupa mirasını tanıttı ve şöyle dedi: ‘Fransız kızlar da Fanta’yı seviyor! Denizaşırı ülkelerden gelen keskin bir tat.’
Artıkların artıkları hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek artıkların artıkları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla