Tuzlu yiyecekler şişkinliğe neden olur mu?
Kısa Bilgi
Tuzlu yiyecekler şişkinliğe neden olur mu?
Bu, PMS nedeniyle şişkin hisseden ve yedikleri tuz miktarıyla ilgili olduğuna inanan kadınlar tarafından sıklıkla sorulan yaygın bir sorudur.
Su, yetişkin kadınlarda vücut ağırlığının yüzde 45 ila 50’sini ve yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının yüzde 55 ila 60’ını oluşturur.Bu suyun yaklaşık yüzde 50’si kasta, yüzde 20’si deride, yüzde 10’u kanda ve kalan yüzde 20’si diğer organlardadır.Besin alımındaki geniş varyasyonlara rağmen, vücut sıvılarının hacmi ve bileşimi, aldığımız kadar su kaybettikçe (idrar, terleme vb.) Son derece dar bir aralıkta tutulur. Başka bir deyişle,Her gün vücuda eklenen madde vücut tarafından atılan veya kullanılan miktara eşittir.Buna denge durumu veya sabit durum denir.
Böbrekleriniz normal çalışıyorsa, yediğiniz tuz miktarı sizi şişkin hissettirmemelidir.
Biberliklerin Neden Tuzluktan Daha Fazla Deliği Var?
Geleneksel olarak biber, tuzdan daha pahalıydı çünkü o kadar yaygın değildi ve ithal edilmesi gerekiyordu. İnsanların çok fazla biber kullanmasını önlemek için daha az delikli biberliklere konulmuştur.
Artık hem tuz hem de biber ucuz olduğundan, tuzluklar biberliklere göre daha az delik içerir. Bunun nedeni, tuz tanelerinin biberden daha ağır olması ve daha hızlı akmasıdır. Daha az delikli çalkalayıcılarda depolanan daha hızlı akan tuzla, iki çalkalayıcının hızı eşitlenir, böylece tuz ve biber benzer bir hızda ilgili kaplarından dökülür. Bazı insanlar, insanlar yiyeceklerinde biberden daha fazla tuz kullandıklarından, daha fazla delik bulunan çalkalayıcıda saklanması gerektiğine inanıyor.
Tuz Çalkalayıcılar hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek tuz çalkalayıcılar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla