Tuvalette uzun süre oturmak hemeroide neden olur mu?
Kısa Bilgi
Tuvalette uzun süre oturmak hemeroide neden olur mu?
Hemoroitler, rektum ve anüsteki anormal derecede şişmiş damarlardır.Plajda bir kişinin bacaklarında görebileceğiniz varisli damarlara benzerler.Şu anda yaklaşık yüz milyon Amerikalının hemoroid hastası olduğu tahmin ediliyor.ABD nüfusunun yarısından fazlası elli yaşına kadar hemoroit geliştirir.Hemoroidin en sık görülen nedenleri sürekli oturma, bağırsak hareketleriyle zorlanma (kabızlık veya sert dışkıdan), uzun süre tuvalette oturma, şiddetli öksürük, doğum yapma ve ağır kaldırmadır.İşlenmiş gıdalardan zengin ve liften yoksun Batı diyetinin hemoroide katkıda bulunduğu öne sürülmüştür.
Tuvalette çok uzun süre oturmak sorunludur çünkü bu, anüsün gerçekten gevşediği ve aşağıdaki damarların tamamen kanla dolmasına izin verdiği tek zamandır.Bu sorunu önlemek için, dürtü oluştuktan sonra mümkün olan en kısa sürede bağırsaklarınızı hareket ettirmelisiniz.
Dışkı neden kötü kokar?
Bağırsakta olan her şeyin gazların ve kükürt bileşiklerinin üretimiyle bir ilgisi var gibi görünüyor.Dışkı içindeki bakteriler, kötü kokmasına neden olan şeydir.Özellikle bakteri, bir otobüs durağı banyosunun harika kokusuna yol açan çeşitli bileşikler ve gazlar üretir.Dışkınızın kokusu tıbbi durumlardan veya diyetinizden etkilenebilir.Yağlı dışkı ve kanlı dışkıların özellikle kötü kokulu olduğu bilinmektedir.Hastanede büyük, olgun bir kaka, kod kahverengisi olarak bilinir.Gerçek içeriden bilgi için bu nasıl?
Kaka neden yüzüyor?
Dışkıyı yüzdüren gazdır.Artan hava ve gaz seviyeleri onu daha az yoğun hale getirir ve bu nedenle yüzmesine neden olur.
Kaka neden kahverengidir?
İnsanların dışkılarının rengini, hastalıkla nasıl ilişkili olduğunu anlamak için sormaları çok yaygındır.Kesinlikle endişe nedeni olabilecek bazı renk değişiklikleri vardır, ancak genel olarak dışkı rengini değerlendirmek kesin bir bilim değildir.
Dışkı, bilirubin adı verilen turuncu-sarı bir maddenin varlığından dolayı çoğunlukla kahverengi veya sarı tonlarıdır.Bilirubin, bağırsakta demir ile birleşerek kombinasyona güzel bir kahverengi renk verir.
• Siyah: Siyah dışkı (melena), kanın gastrointestinal sistemin üst kısmından, yemek borusundan, mideden veya ince bağırsağın ilk kısmından geldiği anlamına gelebilir.Siyah dışkıya neden olabilecek diğer şeyler siyah meyan kökü, kurşun, demir hapları, Pepto-Bismol veya yaban mersini.
• Yeşil: Yeşil yapraklı sebzeler, dışkıyı yeşile renklendirebilen klorofil içerir.Safra bağırsaktan değişmeden geçerse, ishal ile yeşil dışkı da oluşabilir.Emzirilen bebeklerde yeşil dışkı, özellikle doğumdan hemen sonra normal bir durumdur.
• Kırmızı: Kestane rengi dışkı veya dışkıdaki parlak kırmızı kan, genellikle kanın GI kanalının alt kısmından geldiğini gösterir.Hemoroid ve divertikülit, dışkıda kırmızı kanın en yaygın nedenleridir.Pancar ve domates de dışkının kırmızımsı görünmesine neden olabilir.
• Gri: Karaciğer, pankreas ve safra kesesi hastalıkları soluk veya gri dışkıya neden olabilir.
• Sarı: Sarı dışkıya neden olabilecek bir durum, giardia olarak bilinen parazitik bir enfeksiyondur.Giardia ayrıca önemli ishale neden olur.Sarı kakanın bir başka nedeni de Gilbert sendromu olarak bilinen bir durumdur.Bu, bilirubin seviyenizde bir artışa neden olan oldukça yaygın bir genetik bozukluktur.Gilbert sendromu nadiren tehlikelidir.
Tabure yeşil hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek tabure yeşil hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla