Sinekler ne ile beslenir?

Sinekler ne ile beslenir?

Sinekler ne ile beslenir?

Sıradan karasinek, neredeyse her yerde yaşayacak kadar yiyecek bulabilir. Bunun nedeni küçük boyutu ve ağırlığıdır. Bir yetişkin sinek yalnızca 25 ila 30 gram ağırlığındadır. Karasinekler katı yiyecekler yemezler çünkü ısırmak için ekipmanları yoktur. Sineğin ağız kısımları sıvı yiyecekleri emmek için yapılmıştır. Sineğin ‘dili’ gibi görünen şey, gerçekten de filin hortumu gibi bir burundur. Sonunda, sıvı gıdasını çekmek için huni görevi gören iki lob vardır. Bir sinek bir parça şekerin (veya diğer çözünür yiyeceklerin) üzerine konduğunda, şekerin üzerine tükürük yayarak onu sıvı hale getirir.

Diğer sinek türleri, kum sinekleri veya ahır sinekleri karasineklerle karıştırılıyor. Bu sinekler kan emiyor ve bu yüzden insanları ısırıyorlar.

Karasinek ısırmazsa, neden insan için bu kadar tehlikeli kabul edilir?

Pençeler, yastıklı ayaklar ve vücut kıllarla kaplıdır ve dili yapışkan tutkalla kaplanmıştır. Bu, toz ve kirin sineğe yapışacağı anlamına gelir. Ve karasinek, çöp ve lağım da dahil olmak üzere yiyeceklerini her yerde arayacağından, çeşitli hastalıkların bakterileri, sineğe yapışan kir ve tozda olabilir. Daha sonra yediğimiz yiyeceğe sinek dokunursa bu hastalık bakterileri vücudumuza girecektir.

fly hides

Karasinekler nasıl ürer?

Hepimiz sineklerin hastalık taşıdığını biliyoruz. Sinek doğar ve hayatının çoğunu çöp ve mikrop üreme alanlarında geçirebilir. Karasinek, üreme yeri olarak nemli çürüyen maddeyi seçer. Dişi beyaz ve yaklaşık 1,2 milimetre uzunluğundaki yumurtaları bırakır. Her yumurtadan ince, solucan benzeri bir kurtçuk gelir. Beş veya altı gün sonra, kurtçukların derisi kalınlaşır ve kahverengimsi hale gelir. Bu, ‘pupa’ ya da dinlenme aşaması başlar. Beş veya altı gün sonra, tam büyüyen sinek pupa derisinden çıkar. Böylelikle sinek, olacağı kadar büyüktür, çünkü büyük sinekler küçükten büyümez. Yaklaşık on gün sonra, sinek çiftleşir ve dişi 100-150 yumurta bırakır.

İnsan, hastalık mikroplarını yaydığı için sineğe karşı sürekli bir savaş yürütmektedir. Karasinek öldürmek için en iyi zaman kışın ve ilkbaharın başlarıdır. Soğuk havalarda, sinek karanlıkta saklanır. binaların sıcak köşeleri, kışın iyi ısınan binalarda sinekler görüldüğünde öldürülmeleri gerekir.O zaman çok aç oldukları için sinekleri yakalamak kolaydır.

Sinek derileri hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek sinek derileri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.