RAM nedir?
Bu PC bölümünün oynadığı inanılmaz hayati rol
Kısa Bilgi
Ram nedir?
Rasgele erişim belleği (RAM), bir bilgisayarın CPU’su (merkezi işlem birimi) tarafından erişilebilmesi için verileri okumak ve yazmak için kullanılabilen bir tür fiziksel veri depolama türüdür.
SDram nedir?
RAM, dosyaları depolamak için kullanılan sabit disk sürücüsü belleğinden çok daha hızlıdır ve bu nedenle verilerin daha verimli bir şekilde işlenmesini sağlar. Sabit disk belleğinin aksine, RAM geçicidir ve makineye elektrik kesildikten sonra bilgi saklanmaz ve ileride kullanılmak üzere sıfırlanır. Günümüzde DDR SDRAM - veya çift veri hızı senkronize rastgele erişim belleği - hızlı okuma ve yazma için yüksek bir bant genişliği sağladığı için popülerdir. PC’lerde kullanım dışında, günümüzde RAM çoğu akıllı telefonda da mevcuttur.
Ram ve sabit sürücü arasındaki fark nedir?
RAM’de kullanılan bellek ile bir sabit sürücüde kullanılan bellek arasındaki fark nedir; ve neden 32 Gb RAM 32 Gb sabit diskten çok daha pahalıdır? RAM sizin mutfak tezgahınızdır. Yemeğinizi hazırlamadan hemen önce bulunduğu yerdir. (Ocak / fırın bu benzetmedeki CPU’dur) Ancak tüm yiyeceklerinizi her zaman tezgahta saklamak istemeyeceksiniz çünkü verimsizdir.
Sabit Sürücü sizin kileriniz ve buzdolabınızdır. İşler, ihtiyaç duyuncaya kadar depoda kalır ve hazırlamak için tezgahın üzerine çıkar. Hazırlık işlemini tamamladığınızda, sonucunuzu buzdolabında veya kilerde saklayabilir ve tezgahı bir sonraki yemeğe hazırlayabilirsiniz. Kilerde daha verimli depolayabildiğiniz için (raflar sayesinde), daha ucuzdur çünkü sahip olduğunuz alanı daha iyi kullanırsınız.
Ram nasıl çalışır?
Elektroniklere gelince: RAM çok hızlı giriş verileri için tasarlanmıştır ve bu tasarım pahalıdır. Sabit sürücünün aynı tasarıma sahip olması gerekmez, bir şeyler koymak ve uzun süre saklamak için yapılır. Verileri hızlı bir şekilde taşımak zorunda değildir. Yani daha ucuzdur.
Tarayıcılar (İnternet Tarayıcıları, Browser’lar, chrome veya firefox gibi) neden bu kadar RAM kullanır?
Modern bir tarayıcı sadece kelimeleri göstermekten çok daha fazlasını yapar. Çoklu programlama dili derleyicileri ve tercümanları içerir, onlarca çeşit resim, video görüntüleyebilir, sesleri çoklu formatlarda çalabilir, bir eklenti ise bilinen çok sayıda virüs, truva atı, vs. listesine karşı yaptığınız her şeyi kontrol eder.
Olası birden çok fontta içine atılabilecek onbinlerce Unicode karakterini dönüştürür.
Ram yemeyen tarayıcı var mıdır?
Bu, saniyenin bir bölümünde sunmaya hazır olduğu çok büyük miktarda veridir, bu nedenle, kullanıcının anında yanıtlayabilmesi için ihtiyaç duyduğu her şeyi diskte RAM’de tutmaya çalışır. Daha fazla kullanıcı, asla görmeyecekleri bellek kullanım numaralarından çok yanıt sürelerine önem verir.
RAM hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek RAM hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla