Neden uzaylılar ile karşılaşmıyoruz?

Neden uzaylılar ile karşılaşmıyoruz?

Neden uzaylılar ile karşılaşmıyoruz?

Güneşimiz, evrenin 100 milyar galaksisinden biri olan Samanyolu’ndaki 400 milyara kadar yıldızdan biridir.Tüm bu yıldızların etrafında dönen ortalama bir gezegen varsa, bu bizim gibi ölümlüler için çok fazla alan demektir.

Fermi Paradoksu nedir?

2013 yılında yapılan bir çalışmada, Güneş benzeri beş yıldızdan birinin, sıvı suyun mümkün olduğu ve yaşamın gelişmesine izin veren yaşanabilir bölgede yörüngede dönen Dünya büyüklüğünde bir gezegene sahip olduğunu iddia etmek için Kepler uzay teleskopundan alınan veriler kullanıldı. Var olma olasılığı göz önüne alındığında, galaksimizde veya ötesinde dünya dışı uygarlığın kanıtlarını henüz bulamamış olmamız, şu soruyu gündeme getiriyor: Uzaylılar neden henüz gezegenimizi ziyaret etmedi?

Enrico Fermi, 1950’de büyük sessizlik fikrini açıkladı ve o zamandan beri sorunlu bilim adamları var.Fermi, Radyoaktivitedeki çalışmaları için fizikte Nobel Ödülü’nü kazandı.İtalya’dab Amerika’da yeni bir hayat için ayrıldı ve nükleer reaktör için bir prototip oluşturmaya devam etti.Ayrıca, ilk atom bombasını geliştirmek için Manhattan Projesi üzerinde çalıştı.

stars

Büyük filtre hipotezi nedir?

Fermi paradoksu için olası bir açıklama, ‘büyük filtre’ hipotezidir. Bu, sıradan ölü maddenin “gelişmiş patlayan kalıcı yaşam” haline gelmesinin önünde bir engel olduğunu ve diğer yaşam formlarının bize ulaşacak kadar gelişmesini engellediğini düşündürür. Teori aynı zamanda ‘büyük filtrenin’ hala Dünya gezegeninin önünde olabileceğini ve üreme moleküllerinin ortaya çıkması veya gezegenimizin kadim tarihindeki basit tek hücreli yaşam gibi bunun üstesinden geldiğimize dair bir kanıt olmadan varsaymamız gerektiğini öne sürüyor.

Uzaylılar ne kadar uzaktadır?

Başka bir öneri de, dışarıda başka zeki yaşam olsa da, iletişim kurmak için çok uzak olduğumuzdur. Ancak, yanıtlayamasalar bile, gönderdiğimiz bir mesajı başka bir yaşam formu alabilir. Bunu akılda tutarak, 1974’te ‘Arecibo mesajı’ olarak bilinen bir yayın, bir radyo teleskopu kullanılarak, yaklaşık 300.000 yıldızdan oluşan Herkül Küresel Kümesine gönderildi. Diğer şeylerin yanı sıra, 1’den 10’a kadar sayıları, Dünya popülasyonunu ve DNA’nın çift sarmal yapısının bir grafiğini ileten 1,679 ikili rakam içeriyordu. Mesaj, yapılabileceğini göstermek için sembolik olarak yalnızca bir kez gönderildi ve henüz bir yanıt almadık.

Yıldızlar hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek yıldızlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.