Kolestrol nedir? ne işe yarar?

Kolestrol nedir? ne işe yarar?

Kolestrol nedir? ne işe yarar?

Hemen hemen herkes diyet kolesterolü ile kalp hastalığı arasındaki bağlantının farkındadır.Ancak çoğu, kolesterolün kozmetikte yaygın bir bileşen olduğunu öğrenince şaşırıyor.Neden bu amaçla kullanılıyor?

Rujlardan nemlendirici kremlere kadar pek çok kozmetik ürün, ana işlevi ciltteki nemin buharlaşmasını önlemek olan yumuşatıcılar içerir.Su kaybı cildin esnekliğini ve pürüzsüzlüğünü azaltarak kuru, pullu bir dokuya neden olur.

Yumuşatıcılar, cildi kaplayan ve nemin geçmesini engelleyen kimyasallardır.Yağlar çok etkili yumuşatıcılardır, ancak çoğu insan kayganlık hissine kapılır.Kozmetik üreticilerinin karşılaştığı zorluk, nem kaybını önleyen ancak giyen kişiyi yağ topu gibi hissettirmeyen maddeler bulmaktır.Kolesterol bu zorluğun üstesinden gelir.Cilt yüzeyine kolaylıkla emilir ve yağlılık hissi vermez.

Ama bir sorun var.Kolesterol sadece hayvanlarda bulunur.Ticari amaçlar için kolesterol tedarik etmenin en yaygın yolu, onu omurilikten veya lanolin’den, yün üzerinde bulunan doğal yağdan çıkarmaktır.

Bitkilerden kolesterol üretilebilir mi?

Sigma-Aldrich’teki kimyagerler, bitki kaynaklarından kolesterol sentezlemek için bir süreç geliştirdiler.Meksika ipliği gibi bazı bitkiler, bir dizi kimyasal reaksiyon yoluyla kolesterole dönüştürülebilen mükemmel spesifik steroid kaynaklarıdır.Kozmetik üreticileri bu kolesterolü ürünlerinde kullanabilir ve farmasötik araştırmacılar, hücre kültüründeki büyümeyi teşvik edici özelliklerinden istifade edebilir.Bitkilerdeki ham maddelerden kolesterol üretmek için sentetik bir sürecin geliştirilmesi, uygun kimya kullanımıyla problem çözmenin başka bir örneğidir.

Kozmetik üreticileri hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek kozmetik üreticileri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konuyu forum sitemiz üzerinden tartışmak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.