Kasırga rüzgarları ne kadar hızlı esiyor?
Kısa Bilgi
Kasırga rüzgarları ne kadar hızlı esiyor?
Saatte en az 118 km.Aslında, rüzgarlar bu hıza ulaşana kadar fırtına kasırga olarak adlandırılmaz.Kasırganın ortasında rüzgarlar saatte 240 km hıza ulaşabilir.
Kasırga rüzgarları hangi yönlerde esiyor?
Kuzey Yarımküre’de saat yönünün tersine, Güney Yarımküre’de saat yönünde eser.
Kasırgalar sabit bir noktada mı kalıyor?
Hayır. Hemen hemen tüm Atlantik Okyanusu kasırgaları batı ve kuzeye doğru ilerler.Çoğu zaman, kasırgaların şiddetli rüzgarları ve yağan yağmurlar, Atlantik Okyanusu kıyılarında büyük bir şiddete sebep olur.
Bir kasırganın geçmesi ne kadar sürer?
Yaklaşık 10 saat.İlk 4 saat boyunca, şiddetli yağmurlar ve kuvvetli rüzgarlar bölgeden geçer.Fırtına ağaçları devirir, evleri yıkar, arabaları harap eder ve elektrik hatlarını yıkar.Enkaz parçaları mermiler gibi geçip gidiyor.Sonra aniden, kasırganın sakin merkezi yukarıdan geçerken rüzgarlar ve yağmur durur.Barış birkaç dakikadan bir saate kadar sürebilir.Ardından fırtınanın diğer kısmı gelir.Rüzgarlar genellikle eskisi kadar güçlüdür ancak ters yönden eserler.Hava nihayet düzelene kadar 5 saat daha geçebilir.
Saffir-Simpson Hurricane Ölçeği nasıl çalışır?
Tropikal bir fırtınanın bu ölçekte olması ve Kategori 1 kasırga olarak kabul edilmesi için maksimum rüzgarın saatte 119 kilometre geçmesi gerekir.Böyle bir fırtına muhtemelen ağaçlara yüzeysel hasar verecek 1,2 ila 1,5 metre yükseklikte fırtına dalgalanmaları yaratacaktır.Ölçeğin en üstündeki Kategori 5 kasırgaları, saatte saatte 249 kilometre fazla rüzgarlar ve 5,5 metre veya daha fazla fırtına dalgalanmaları üretecek.Bu fırtınalar veya çok daha zayıf olan Kategori 3’ler ve Kategori 4’ler bile nüfuslu bölgeleri vurursa, hasar çok büyük boyutlarda olacaktır.Örneğin, Katrina Kasırgası karaya çıktığında sadece Kategori 3’tür ve ne yaptığına bakın.
Kasırga rüzgarları hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek kasırga rüzgarları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla