Kart Oyunları İlk Nerede Oynandı?

Kart Oyunları İlk Nerede Oynandı?

Kart Oyunları İlk Nerede Oynandı?

Tarihte, kağıt oyunlarının ne zaman ve nerede ortaya çıktığını gerçekten kimse bilmiyor. Uzmanların çoğu oyun kartlarının bize Asya’dan geldiğine inanıyor. Hem eski Hinduların hem de Müslümanların eğlenmek için yuvarlak oyun kartları kullandığı bir gelenek var, ancak bununla ilgili hiçbir kayıt yok. Aslında elimizdeki ilk kayıtlar on dördüncü yüzyıla aittir.

İlk kart oyunu ne zaman oynanmıştır?

Çinliler, 1120 yılı gibi erken bir tarihte Çin’de kart oyunları olduğunu ve Seung Ho adlı bir imparatorun hükümdarlığı sırasında, sarayındaki insanları eğlendirmek için icat edildiklerini iddia ediyorlar. Bunu on dördüncü yüzyılın sonlarına doğru biliyoruz. kartlar Fransa’da zaten oldukça popülerdi. O kadar popülerlerdi ki nihayet çalışanların iş günlerinde kart oyunları oynaması yasaklandı! İlk kartlar genellikle dikdörtgen veya kareydi, ancak bazen insanlar yuvarlak kartlarla oynadılar. İlk kart paketleri genellikle 86 karttan oluşuyordu. Kartlardan birinin numarası yoktu ve ‘aptal’ anlamına gelen lou deniyordu. Bu, şimdi ‘Joker’ olarak adlandırdığımız karttır.

round cards

Kart oyunlarının tarihçesi nedir?

On beşinci yüzyılda, ahşap oyma sanatı Avrupa’da tanıtıldı. Ondan önce, kartlar elle boyanıyordu ve çok pahalıydı, Yani, yalnızca zenginler bunu karşılayabilirdi Ancak tahta oymacılığı ile kartları daha ucuza yapmak mümkündü ve ilk kez fakir sınıflar da kart oyunlarından keyif aldılar.Fransa’da bugün kullandığımız dört takım kupa, sinek, maça ve karo ilk kez kullanıldı.

1 Nisan Şakası Nasıl Başladı?

Nisan’ın ilk günü, insanlara oyun ve şaka yapmanın geleneksel olduğu Nisan Şakası Günü olarak bilinir, ancak batıl inanç, şakanın öğlen bittiğini ve bu zamandan sonraki herhangi bir şakanın şakacıya kötü şans getireceğini belirtir.İyi mizahla espri yapmayanların da ertesi yıl kötü şansla lanetlendiği söyleniyor.

Bu tarihin neden bu şekilde tanındığı veya insanlara neden şakalar yapıldığı tam olarak bilinmemektedir.Bir teori, doğanın ılımlı havasıyla dünyayı ‘kandırdığı’ baharın gelişiyle ilgili iken, diğer bir teori ise Nuh’un Gemisi’nden kara bulmak için gönderilen habercinin sonuçsuz yolculuğunu kutlamaktır.

round cards

1 Nisan şakasının kökeni neye dayanmaktadır?

Nisan Bir Şakası Günü’nün kökenlerine dair en yaygın görüş, Miladi takvimin Jülyen takviminin yerini aldığı on altıncı yüzyılın sonlarında başlamış olmasıdır.Eski Jülyen takviminde, yıl 25 Mart’ta başladı ve yeni yılın başlangıcını işaret eden festivaller 1 Nisan’da gerçekleşti, çünkü 25 Mart Kutsal Hafta sırasında düştü.Gregoryen takvimi yeni yılı 1 Ocak olarak değiştirdiğinde, gün tanınmaya devam etti.Takvim değiştirildikten sonra 1 Nisan’da yeni yılı kutlamaya devam etmek için kandırılabilecek unutkan insanların ‘1 Nisan Şakası’ olarak kandırılmaya devam edildiğine inanılıyor.Bu tarihte insanlar, diğerlerini var olmayan parti ve olaylara davet ederek, partilerin yeni yıl kutlamaları olduğunu iddia ediyorlardı.

Kara Kedi Neden Kötü Şans Olarak Kabul Edilir?

Eski Mısırlılar kediye taptı ve kutsal olarak kabul etti. Bir kedinin kafasına sahip olan Pasht adlı bir tanrıçası vardı. Mısırlılar, tanrıça pashtısının dokuz kere yaşadıklarına inanıyorlardı ve bu, neden birçok insanın bir kedinin dokuz yaşamı olduğunu düşündüğünü açıklar.

İnsanlar cadılara inanırken, kara kediyi cadılarla ilişkilendirdiler. Kara kedilerin kılık değiştirdiği cadılar olduğunu ve kedileri öldüren cadıların öldürülmemesi gerektiğini, çünkü bir cadı kedi dokuz kez vücudunu ele geçirebilirdi! Ortaçağlarda, cadıların ve cadı doktorlarının her zaman siyah bir kedinin beynini gizemli iksirlerini pişirmesinde kullandığına inanılıyordu. Bütün bu olaylar sayesinde, Kara Kedi kötü şansın bir işareti olarak kabul edilir!

Fransızlar hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek fransızlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.