Hava nasıl temizlenir?
Hava temizleyicileri dünyamızı temiz tutmak için tozu ve kokuları nasıl filtrelerler?
Kısa Bilgi
Hava temizleme cihazı nasıl çalışır?
Çoğu hava temizleyici, kirletici maddeleri havadan süzerek veya iyonlaştırıcı moleküller ile uzaklaştırarak çalışırlar. Filtreleme sistemi, bir dizi filtreden geçirilmeden önce makineye hava çekmek için bir fan kullanır. Bunlar genellikle köpük, cam elyafı veya kömürdür ve bunların hepsi son derece gözeneklidir. Bu sistem küçük hava parçacıklarının geçmesine izin verir, ancak daha büyük toz parçacıklarını yakalar ve tutar. İyonlaştırıcı temizleyiciler de ayrıca bir fan kullanarak hava çekerler.
Hava temizleyici iyonizer nedir?
İçeri girdiğinde, polen veya toz molekülleri gibi daha büyük parçacıklar korona deşarjı denilen bir elektrik alanından geçer. Bu, bir elektronu moleküle ekler veya çıkarır, bu da pozitif veya negatif bir yük verir. Yüklenen moleküller daha sonra temiz havanın geçmesine izin veren temizleyicinin içindeki iki yüklü metal plakadan birine çekilir.
Klima boğaz kuruluğu yapar mı?
İnsanların boğazlarını tahriş eden klima havası için bu kadar özel olan nedir?
Havanın tutabileceği nem miktarı havanın sıcaklığıyla ilişkilidir.
Sıcak hava çok fazla nem tutma özelliğine sahiptir. Ancak bu ılık hava soğudukça, tüm bu nemi tutma yeteneğini kaybeder. Bu yoğunlaşma olarak bilinir.
Klima havayı kurutur mu?
Soğuk hava daha sonra sıcak havadan daha kurudur. O soğuk havayı solurken vücut ısınız onu ısıtmaya başlar. Hava ısınırken nem potansiyeli de artar.
Klima ünitesinde ‘kondenser’ adı verilen bir bileşen vardır. Bu parça, ılık havayı içerdiği nemi tutar, ancak soğutma işleminden sonra daha az enerjik (soğuk) durumda tutmaya devam edemez. Su damlatan bir klima birimi gördüyseniz, bunun nedeni ortam havasının ılık ve nem dolu olmasıdır. Kışın, ortam havasının nemi düşüktür, o soğuk, kuru hava evinize çekildiğinde ve nem potansiyeli yükseldiğinde ısındığında, kuru gözler, çatlak dudaklar, oluşturur.
Klima hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek Klima hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla